,

Τα καινούρια ξεκινήματα είναι για όσους τολμούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα

Τα καινούρια ξεκινήματα είναι για όλους όσους αντέχουν να βλέπουν τα όνειρά τους να διαλύονται

Γράφει η Ηλέκτρα Αστέρη

Τα καινούρια ξεκινήματα είναι για όσους τολμούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Για εκείνους που ενώ προσπάθησαν, οι κόποι τους κατακρημνίστηκαν.

Advertisment

Τα καινούρια ξεκινήματα είναι για όλους όσους αντέχουν να βλέπουν τα όνειρά τους να διαλύονται. Άλλωστε πρέπει να τσαλακώσεις όλα σου τα όνειρα χίλιες φορές για να γίνουν πραγματικότητα την χιλιοστή πρώτη. Όμως πρέπει να αντέξεις μέχρι τη χιλιοστή πρώτη. Να είσαι εκεί το σωστό δευτερόλεπτο. Δεν πρέπει να λυγίσεις. Δεν πρέπει να τα παρατήσεις.

Τότε είσαι πραγματικός μαχητής. Πραγματικός πολεμιστής. Τότε μπορείς να λες πως νίκησες τους φόβους και τις αναστολές σου και έπιασες το όνειρό σου. Όχι απλά το άγγιξες… το έπιασες και το έκανες δικό σου. Και αυτό ξέρεις είναι δύσκολο. Και χρειάζεται κόπο. Και για να τα κατάφερες σημαίνει πως είσαι από τους λίγους που είχες τη δύναμη να το κάνεις.

Και η στιγμή που συνειδητοποιείς πως τα κατάφερες, είναι η στιγμή που σε κάνει να νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, πιο ολοκληρωμένο προς τους ανθρώπους γύρω σου και πιο συνεπή προς τα ίδια σου τα θέλω.

Advertisment

Είναι η στιγμή που πρέπει να πεις ένα μεγάλο μπράβο σε σένα και ένα ευχαριστώ σε όσους σε βοήθησαν να τα καταφέρεις. Είναι η στιγμή που μπορείς να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις… γιατί επιτέλους μπορείς να πάρεις τους καρπούς των κόπων σου.

Αξίζει να παλεύεις για το όνειρο… γιατί η ποιότητα των ονείρων μας είναι η ποιότητα της ίδιας μας της ψυχής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση