,

Ψυχολογικό τεστ: Πόσο τολμηροί είστε;

Το ψυχολογικό τεστ των ψυχολόγων ερευνητών Eysenck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Τεστ Ψυχολογίας

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλοί παράτολμοι άνθρωποι με την αυστηρή έννοια του όρου, είναι γεγονός ότι κάποια άτομα απολαμβάνουν να είναι και να φαίνονται στα μάτια του κόσμου ως “περιπετειώδεις”. Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο C.E.O. της Virgin Group, Sir Richard Branson. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τολμηροί έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και υψηλότερο IQ από εκείνους που είναι πιο διστακτικοί. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας.

Στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι H. J. Eysenck και S. G. Eysenk έκαναν μια εκταταμένη έρευνα πάνω στους περιπετειώδεις ανθρώπους. Στο δείγμα των 1.200 ατόμων εντόπισαν ότι οι παράτολμοι άνθρωποι είναι πιο εξωστρεφείς και πιο παρορμτικοί, αλλά αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η ανάληψη ρίσκων δεν αποτελεί απαραίτητα σημάδι νευρωτικής προσωπικότητας. Οι ψυχολόγοι συμπέραναν ότι το μισό έως και τα δύο τρίτα της συμπεριφοράς αυτής αποτελούν κληρονομικά στοιχεία.

Advertisment

Οι παρακάτω ερωτήσεις βασίζονται στην έρευνα και στα ερωτηματολόγια των δύο ψυχολόγων ερευνητών. Το ψυχολογικό τεστ αποτελείται από 2 ενότητες των 5 ερωτήσεων.

Επιλέξτε πόσο ισχύει για εσάς η κάθε παρακάτω δήλωση:

Μπορείτε να βρείτε όλα μας τα τεστ στην κατηγορία ΤΕΣΤ – ΚΟΥΙΖ

Advertisment

[viralQuiz id=5]

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση