,

Τα 10 δημοφιλέστερα βίντεο όλων των εποχών

Η δύναμη του γραπτού λόγου είναι μεγάλη. Όμως η δύναμη της εικόνας και του ήχου είναι πολλές φορές ακόμα πιο δυνατή. Από όλα τα

Η δύναμη του γραπτού λόγου είναι μεγάλη. Όμως η δύναμη της εικόνας και του ήχου είναι πολλές φορές ακόμα πιο δυνατή. Από όλα τα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στην Εναλλακτική Δράση, τα παρακάτω αγαπήθηκαν περισσότερο απ’ όλα. Το καθένα για διαφορετικούς λόγους αλλά η πλειοψηφία τους έχει ένα κοινό. Είναι βίντεο που εμπνέουν, συγκινούν και περνούν σημαντικά μηνύματα.

Το νόημα της ζωής είναι οι μικρές απολαύσεις (βίντεο)

Είναι το εξαιρετικό βίντεο του Κωνσταντίνου Πιλάβιου για το πραγματικό νόημα της ζωής. Πρόκειται για την ιστορία του Μικρού Ευτύχη που του αποκαλύφθηκε το νόημα της ζωής

Advertisment

Η δύναμη της ενσυναίσθησης

Στα Ελληνικά η λέξη ενσυναίσθηση δεν χρησιμοποιείται συχνά. Δεν την ξέρουμε, δεν μας είναι οικεία. Αυτό το βίντεο των τριών λεπτών ξεκαθαρίζει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να «νοιώσουμε συμπάθεια» για τους διπλανούς μας, φίλους, συγγενείς, έρωτες, παιδιά, γονείς, γειτόνους ή περαστικές απ’ τη ζωή μας γνωριμίες – και στην δύναμη της ενσυναίσθησης.

3   ΤΟΛΜΗΣΤΕ!

Ένα εξαιρετικά μικρό βίντεο με ένα εξαιρετικά μεγάλο νόημα. Οι φόβοι μας κάνουν να παραλύουμε, να χάνουμε τη ζωή. Όμως όταν αποφασίσουμε να τους αντιμετωπίσουμε τότε αυτοί εξανεμίζονται.

4 Το βίντεο που δείχνει πως η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό

Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα όλα αυτά τα χρόνια για τις αρνητικες συνέπειες της ζάχαρης στον οργανισμό μας. Αυτό το βίντεο όμως είναι ένα αριστούργημα. Πολλοί αναγνώστες μας έστειλαν μηνύματα μετά τη δημοσίευσή του ότι ένιωσαν σοκαρισμένοι και ότι πρόκειται να κόψουν τη ζάχαρη.

Advertisment

5 Τα ερωτευμένα δέντρα (βίντεο)

Μία υπέροχη ταινία animation μικρού μήκους με θέμα την αγάπη μεταξύ δύο δέντρων που δυστυχώς δεν μπορούν να αγγίξουν το ένα το άλλο.

6. VALTARI: Η πιο όμορφη χορογραφία που έχετε δει

Μια πίστευτη χορογραφία που θα σας μείνει αξέχαστη. Valtari είναι ο τίτλος του δίσκου του ισλανδικού συγκροτήματος Sigur Ros. Το βίντεο αποτελεί μέρος μίας σειράς video clip για το συγκρότημα, σκηνοθετημένα από τον Christian Larson. Η χορογραφία είναι του Sidi Larbi Cherkaoui. To τραγούδι που ακούγεται είναι το Varud.

7. Ένα εύστοχο βίντεο που δείχνει το γιατί δεν πρέπει να διαφωνείτε με έναν ηλίθιο!

Ένα εξαιρετικά σύντομο, χωρίς λόγια, βίντεο που δείχνει μεταξύ σοβαρού και χιούμορ γιατί κάποιες φορές απλά δεν πρέπει να επιμείνουμε να πείσουμε κάποιον για κάτι…

8. «Το Δώρο»

Μια εξαιρετική animation ταινία μικρού μήκους, που πραγματεύεται την πορεία ενός ζευγαριού το οποίο ερωτεύεται και περνάει από όλα τα στάδια μιας σχέσης, καταλήγοντας στο χωρισμό.

9. Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο

Η ιστορία μιλά για τη μοναξιά και την ανάγκη να ανήκεις. Την ανάγκη να βρεις αυτό που σε συμπληρώνει, ώστε να «κυλήσεις» στη ζωή μαζί του. Μιλά για την εναγώνια αναζήτηση αυτού του άλλου, που θα έρθει ως «από μηχανής θεός», να κλείσει το μέσα μας κενό, να δώσει νόημα στη ζωή μας.

10. Η ενσυναίσθηση πηγάζει από την αυτεπίγνωση (Βίντεο)

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα στη δεκάδα βρίσκονται δύο βίντεο που αφορούν την ενσυναίσθηση. Εδώ όμως η εξήγηση της ενσυναίσθησης προχωράει σε μεγαλύτερο βάθος και εξηγεί πως η ενσυναίσθηση πηγάζει τελικά από την αυτεπίγνωση.

Εσάς ποιο σας άρεσε πιο πολύ από τα παραπάνω;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση