Οι κίνδυνοι για την υγεία από την απότομη απώλεια κιλών

Μερικές από τις σοβαρότατες επιπλοκές που ενδέχεται να προξενήσει σε έναν οργανισμό η ξαφνική απώλεια κιλών.

Οι κίνδυνοι για την υγεία από την απότομη απώλεια κιλών

Απότομη απώλεια κιλών

Είναι σύνηθες φαινόμενο, άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν, να ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες και διατροφές ώστε να χάσουν κιλά γρήγορα. Αυτό, όμως, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη «συνήθεια» αφού εκτός από την άτακτη και απότομη κινητοποίηση του λιπώδους ιστού, ο οργανισμός στερείται, επίσης, και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ομαλή του λειτουργία.

Advertisment

Διαβάστε: 20 μυστικά για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου

Πέρα από τις περιπτώσεις όπου κάποιος είναι παχύσαρκος και αντιμετωπίζει παθολογικά και κάθε είδους προβλήματα, όπου και εκεί χρειάζεται παρακολούθηση και έλεγχο από ειδικό, η ενδεδειγμένη απώλεια κιλών ανά εβδομάδα κυμαίνεται από μισό έως ένα κιλό. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών στον οργανισμό, από την απότομη απώλεια βάρους.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/kindynoi-ygeia-apotomi-apoleia-kilon/Σε αυτές περιλαμβάνονται: Απώλεια μυϊκής μάζας, άυξηση ουρικού οξέος, διαταραχές στο ήπαρ, ανάπτυξη χολολιθιάσεων, δυσκοιλιότητα, απώλεια οστικής μάζας, εμφάνιση κατάθλιψης.

Advertisment

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σοβαρότατες επιπλοκές που ενδέχεται να προξενήσει σε έναν οργανισμό η ξαφνική απώλεια κιλών. Η σωστή πρόσληψη των απαραίτητων θερμίδων, σε συνδυασμό με σωστές διατροφικές συνήθειες και άσκηση θα σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενισχύοντας παράλληλα την υγεία σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι… λίγη περισσότερη υπομονή!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση