, , ,

Ο κανόνας των 3 ωρών μετά το πρωινό ξύπνημα για μέγιστη απόδοση και ενέργεια

Ο εγκέφαλος είναι πιο αποδοτικός τις πρώτες τρεις ώρες έπειτα από το πρωινό ξύπνημα, σε σχέση με όλη την ημέρα.

Ο κανόνας των 3 ωρών μετά το πρωινό ξύπνημα
για μέγιστη απόδοση και ενέργεια

Η υψηλή αποδοτικότητα στην εργασία σας τις πρώτες ώρες μετά το ξύπνημά σας, είναι το κλειδί για μια γεμάτη και ήρεμη ημέρα. Για πολλούς είναι δύσκολο να φτάσουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους τις πρωινές ώρες και χρειάζονται διάφορα υποκατάστατα για να «λειτουργήσουν», όπως ο καφές. Το θέμα όμως είναι πως, ακόμα κι αν δεν σας φαίνεται, οι πρώτες 3 ώρες από τη στιγμή που ξυπνάτε είναι οι πιο αποδοτικές μέσα στη μέρα, αφού ο εγκέφαλος έχει αντλήσει την απαραίτητη ενέργεια από τον ύπνο και είναι έτοιμος να δουλέψει.

Advertisment

Ο κανόνας των τριών ωρών είναι ένα κόλπο που αξίζει να προσπαθήσετε και να τον κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας. Και αυτό γιατί όσο περνάνε οι ώρες, ο εγκέφαλος αρχίζει να γίνεται πιο αργός στην επεξεργασία των πληροφοριών και στην ικανότητα συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων. Εκμεταλλευόμενοι σωστά τις πρώτες 3 ώρες, θα καταφέρετε να βγάλετε εις πέρας το μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου όγκου εργασίας και θα μπορείτε να είστε πιο ήρεμοι στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να υποχρεώνετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς ενώ εκείνος, κανονικά, θέλει να χαλαρώσει.

Εφαρμόστε, λοιπόν, αυτό το κόλπο δουλεύοντας έντονα τις πρώτες 3 ώρες και θα δείτε πως αποδίδετε καλύτερα από ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Μετά το τρίωρο, φροντίστε να κάνετε ένα καλό διάλειμμα ώστε να μπορέσει ο οργανισμός σας να επανέλθει. Είναι ακριβώς σαν την εξάσκηση των μυών.

Πώς θα εφαρμόσετε τον κανόνα των τριών ωρών

1. Ξυπνήστε όσο πιο νωρίς μπορείτε

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/kanonas-3-wrwn-proino-xipnima-megisti-apodosi-energeia/

Advertisment

Όσο πιο νωρίς σηκώνεστε το πρωί, τόσο περισσότερο χρόνο έχετε για να είστε αποδοτικοί. Ο οργανισμός, από τη φύση του, από το μεσημέρι και μετά αρχίζει και «πέφτει» με αποτέλεσμα οι απαιτητικές εργασίες να γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Ακόμα και αν δεν είστε πρωινοί τύποι, αξίζει να το δοκιμάστε και θα δείτε πως, μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε βγάλει εις πέρας μεγάλο τμήμα από τη δουλειά σας. Αν το προσπαθήσετε για 2-3 εβδομάδες, ο οργανισμός σας θα συνηθίσει αρκετά εύκολα στο πρωινό ξύπνημα.

2. Καταναλώστε πρωινό με αρκετή πρωτεΐνη

Είναι σημαντικό το πρωινό μας γεύμα να είναι πλήρες και να δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ώθηση. Η πρωτεΐνη το πρωί, μετατρέπεται στο καύσιμο που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει στο μάξιμουμ.

3. Αποφύγετε τα υποκατάστατα

Είναι λογικό, πολλοί, να μην μπορούν να ξυπνήσουν αν δεν πιουν αρκετό καφέ ή οτιδήποτε άλλο βοηθά κάποιον να ξυπνήσει. Εννοείται πως ένας καφές το πρωί είναι ό,τι πρέπει, αλλά δνε παύει να είναι μια συνήθεια και, στην πραγματικότητα, ο οργανισμός δεν χρειάζεται την καφεΐνη για να ξυπνήσει. Για τους περισσότερους είναι μια εθιστική διαδικασία, που σταδιακά υπονομεύει την φυσική ενέργεια που μπορεί να διαθέσει το σώμα σας μετά τον ύπνο. Για αυτό, απολαύστε τον καφέ σας, αλλά όχι με το που ανοίγετε το μάτι σας και όχι σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες.

4. Διαλογιστείτε

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/kanonas-3-wrwn-proino-xipnima-megisti-apodosi-energeia/

Ο διαλογισμός, εκτός των άλλων, βοηθά το μυαλό να βάζει σε μια τάξη τα πράγματα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τακτοποιείτε τα πράγματα στο κεφάλι σας το πρωί και ταυτόχρονα να αρχίζετε τη μέρα σας με ηρεμία και γαλήνη; Είτε στο σπίτι, είτε στο χώρο εργασίας σας αν είναι δυνατόν, αφιερώστε 5-10 λεπτά και απολαύστε τα οφέλη του διαλογισμού.

5. Απομακρύνετε ό,τι σας αποσπάει την προσοχή

Φροντίστε να κρατάτε το μυαλό σας όσο γίνεται πιο καθαρό και συγκεντρωμένο για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Αφήστε στην άκρη το κινητό και υποσχεθείτε στον εαυτό σας να μην κοιτάξετε τα νέα στα social media για τις επόμενες τρεις ώρες. Φροντίστε επίσης, να διατηρείτε την ησυχία στον εργασιακό σας χώρο, γεγονός πολύ σημαντικό για να μην διασπάται η προσοχή σας. Τέλος, ένα πράγμα που βοηθά πολύ είναι η μουσική. Βάλτε μια χαλαρή μουσική να συνοδεύει την εργασία σας, ειδικά αν δουλεύετε σε γραφείο, και εκείνη θα διατηρήσει το μυαλό σας συγκεντρωμένο και θα απομακρύνει πολλούς από τους εξωτερικούς ήχους που θα μπορούσαν να σας αποσπάσουν.

6. Μετά τις 3 ώρες, κάντε ένα διάλειμμα και δείτε τα αποτελέσματα

Αφού έχετε εργαστεί εντατικά και για τρεις ώρες, κάντε ένα διάλειμμα για να αλλάξετε παραστάσεις. Πηγαίντε μια βόλτα για να καθαρίσει το μυαλό σας και δείτε τι καταφέρατε. Λογικά, αν δουλέψατε αυτές τις 3 ώρες με πλήρη αφοσίωση και συγκέντρωση, θα πρέπει να έχετε βγάλει μεγάλο μέρος της δουλειάς σας. Αυτό θα σας οπλίσει με ηρεμία και αισιοδοξία για τη συνέχεια, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαύσετε την υπόλοιπη μέρα χωρίς άγχος και πίεση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση