, ,

9 πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με το feng shui

Ένας από τους απλότερους τρόπους να ξεκινήσετε τη βελτίωση της ζωής σας είναι η χρήση του feng shui στο υπνοδωμάτιό σας.

9 πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με το feng shui

9 πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο
υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με το feng shui

Άρθρο της Anjie Cho

Advertisment

Ένας από τους απλότερους τρόπους να ξεκινήσετε τη βελτίωση της ζωής σας είναι η χρήση του feng shui στο υπνοδωμάτιό σας. Το υπνοδωμάτιο είναι αυτό το μέρος του σπιτιού που είναι το πιο προσωπικό για εσάς. Σκεφτείτε πόσες ώρες περνάτε εκεί μέσα! Αυτό το δωμάτιο περιέχει το προσωπικό σας τσι. Συνεπώς, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας εννέα θεραπευτικά αντικείμενα που βρίσκονται στο υπνοδωμάτιό μου και θα σας βοηθούσαν αν βρίσκονταν και στο δικό σας. Γιατί εννέα; Επειδή ο αριθμός εννέα είναι ιδιαίτερα ευοίωνος και συμβολίζει τη μετάβαση στη φιλοσοφία του feng shui.

Φενγκ Σούι: Μην αφήνετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας, εκτός από ένα πράγμα!

9 πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο σας

1. Ένα διπλό στρώμα

Ένα μεγάλο ή διπλό στρώμα είναι σημαντικό για δύο λόγους. Αρχικά, τα υπέρδιπλα στρώματα έχουν κατά κανόνα ξεχωριστά συστήματα ελατηρίων ή διαχωρίζονται σε κάποιο επίπεδο στη βάση τους. Στο feng shui, αυτό δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα στο σύντροφο σας (ή στη μελλοντική σας σχέση), κάτι το οποίο δεν θεωρείται πολύ θεραπευτικό.

Advertisment

Επιπλέον, μπορεί να δημιουργεί κάποιο χώρισμα κατά μήκος του σώματός σας σε κάποιο σημείο, το οποίο πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο χώρισμα στο στρώμα, ο ύπνος σε μια τόσο μεγάλη επιφάνεια είναι σαν να κοιμάστε σχεδόν σε ξεχωριστά δωμάτια! Μειώνει την αίσθηση συντροφικότητας και σύνδεσης ανάμεσα στους συντρόφους.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/9-pragmata-prepei-vriskontai-upnodomatio-symfona-feng-shui/

2. Μια συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων

Τα αιθέρια έλαια είναι καταπληκτικά για πολλούς λόγους. Μυρίζουν θαυμάσια και έχουν φοβερές θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αγαπημένα μου για το υπνοδωμάτιο είναι η λεβάντα, το κεδρόξυλο και το νερόλι (προερχόμενο από τα άνθη νεραντζιάς). Είναι ιδιαιτέρως χαλαρωτικά και πάντα με βοηθούν να ηρεμήσω μετά από μια κουραστική και γεμάτη μέρα. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

3. Μαύρη τουρμαλίνη και καθαρούς κρυστάλλους χαλαζία

Η μαύρη τουρμαλίνη και ο καθαρός χαλαζίας μαζί είναι σαν το yin και το yang, παρέχοντας ισορροπία, καθαρότητα και προστασία στο υπνοδωμάτιο. Η μαύρη τουρμαλίνη γειώνει, προστατεύει και εξαγνίζει το υπνοδωμάτιο μέσω ενέργειας από τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που επιδρούν στον ύπνο και τη θεραπεία μας. Προτείνω να τοποθετήσετε τέσσερα κομμάτια τουρμαλίνης στις τέσσερις γωνίες του κρεβατιού ή του δωματίου σας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό πλέγμα. Ύστερα, τοποθετήστε ένα κομμάτι καθαρού χαλαζία στο κέντρο, με σκοπό να ενδυναμώσετε και να διατηρήσετε την ισορροπία.

4. Ένα ζευγάρι κομοδίνων

Τα κομοδίνα δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν, αλλά είναι σημαντικό να έχετε, αν είναι δυνατό, δύο απ’ αυτά! Για να έχετε λοιπόν δύο χρειάζεστε επίσης χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Αυτό επιτρέπει στο σύμπαν να γνωρίζει ότι επιθυμείτε να καλλιεργήσετε μια ισορροπημένη σχέση (τώρα ή στο μέλλον). Από την θεραπευτική προοπτική, όταν ένα κρεβάτι τοποθετείται δίπλα στο τοίχο, η πλευρά του σώματος μας που βρίσκεται στον τοίχο δεν μπορεί να αναπτυχθεί, ούτε και να θεραπευτεί. Ιδανικά, το καλύτερο για την υγεία είναι να επιτρέψετε στο chi να διαχυθεί γύρω από όλες τις πλευρές σας (πλάγια, κορυφή και κάτω μέρος), ώστε να ενισχύσετε την θεραπεία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/9-pragmata-prepei-vriskontai-upnodomatio-symfona-feng-shui/

5. Ένα ζευγάρι ροζ χαλαζίες

Έχω ένα ζευγάρι ροζ χαλαζίες απαλά αφημένους μέσα σε μία χειροποίητη κεραμική καρδιά στην περιοχή σχέσης του δωματίου μου (η περιοχή της σχέσης είναι η δεξιά γωνία, όπως κοιτάς όταν μπαίνεις στο υπνοδωμάτιο). Το ζευγάρι πρέπει να είναι τόσο κοντά, σαν ενωμένοι, διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά αγκαλιασμένοι σε μια καρδιά. Ο ροζ χαλαζίας είναι καταπληκτικός όσον αφορά στη συναισθηματική θεραπεία, την εμπιστοσύνη και την αρμονία με τον εαυτό μας όπως επίσης και με το σύντροφο ή την οικογένεια μας. Η περιοχή της σχέσης επίσης αναφέρεται στην αυτοεκτίμηση και στη δουλειά που κάνουμε με τον εαυτό μας.

6. Ένα μαύρο ημερολόγιο ή σημειωματάριο με ένα κόκκινο στυλό

Ο νους μου ξεφεύγει και ξεχνιέται σκεπτόμενος τόσες ιδέες και λίστες προετοιμασίας για την επόμενη μέρα και αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που χρειάζομαι για να κοιμάμαι ήρεμα. Ένα ημερολόγιο για να σημειώνετε επομένως τις ιδέες σας, είναι ένα απαραίτητο τελετουργικό, που θα διευκολύνει τη προετοιμασία του εαυτού σας για την ίαση που χρειάζεται στο χρόνο ξεκούρασης σας.

Επιπλέον, μπορείτε να εμπνεύσετε τα όνειρα σας με ένα τελετουργικό, στο οποίο θα σημειώνετε μια ερώτηση που επιθυμείτε να αναλογιστείτε. Γιατί μαύρο και κόκκινο όμως συγκεκριμένα; Το μαύρο αναπαριστά τη γνώση και σοφία που θα θέλαμε να αποκτήσουμε και να θυμόμαστε. Το κόκκινο στυλό αναπαριστά το προστατευτικό και ευνοϊκό στοιχείο και δίνει λίγη μαγεία στη σκέψη μας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/9-pragmata-prepei-vriskontai-upnodomatio-symfona-feng-shui/

7. Ένα ύφασμα για την κάλυψη των ηλεκτρονικών συσκευών

Αν έχετε επιλέξει να έχετε μια τηλεόραση και/ή έναν υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο σας, θα πρότεινα ένα όμορφο και ουδέτερο ύφασμα για να καλύπτετε την οθόνη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στο υπνοδωμάτιο μου, έχω δημιουργήσει ένα τελείως απλό υφασμάτινο κάλυμμα, το οποίο έγινε μέρος της διακόσμησης και μας απομακρύνει, όταν το θελήσουμε, από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να ενοχλήσουν τον ύπνο μας. Τα υφάσματα επίσης δημιουργούν μια απαλή υφή στα υπνοδωμάτια μας που μπορούν να περικλείσουν ένα ήπιο chi.

8. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου

Τα φυτά χρησιμεύουν στο να φέρουν μια φυσική ενέργεια αποκατάστασης στους χώρους μας. Το πράσινο χρώμα δεν είναι μόνο καλό για τα μάτια, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει την θεραπευτική διαδικασία. Τα φυτά είναι σιωπηλά θεραπευτικά όντα που μοιράζονται την καλή τους ενέργεια με εμάς. Σε πρακτικό επίπεδο, μας παρέχουν οξυγόνο και αφαιρούν το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες βλαβερές ουσίες από τον αέρα, έτσι ώστε να μπορούμε να αναπνέουμε σωστά στο υπνοδωμάτιο μας.

9. Ανθοϊάματα

Είμαι μεγάλος φαν και χρήστης των ανθοϊαμάτων. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί κάποιος να με βρει να κρατάω ένα μικρό καφέ μπουκαλάκι! Στο υπνοδωμάτιο έχω μια σειρά από αυτά στο πρώτο συρτάρι του κομοδίνου μου. Βάζω στους καρπούς μου, στο λαιμό και στο πίσω μέρος του λαιμού μου. Το άρωμα είναι υπέροχο και οι ιδιότητες των λουλουδιών δημιουργούν ένα ήρεμο και θεραπευτικό κλίμα κατά τη διάρκεια της ξεκούρασής μου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση