,

Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν βλάβη στο συκώτι

11 πρώιμα συμπτώματα βλάβης στο συκώτι.

Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν βλάβη στο συκώτι

Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν βλάβη στο συκώτι

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο συμπαγές όργανο στο ανθρώπινο σώμα και είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας, καθώς είναι κρίσιμο για πολλές σωματικές λειτουργίες. Ως εκ τούτου, ένα υγιές ήπαρ είναι απαραίτητο και είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Advertisment

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια μιας ενδεχόμενης ηπατικής βλάβης. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βλάβης του ήπατος και η καθεμία έχει διαφορετικές εκδηλώσεις: ηπατίτιδα, αλκοολική ηπατοπάθεια, κίρρωση του ήπατος, νόσος λιπώδους ήπατος.

Διαβάστε: Το συκώτι μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει…

Δώστε προσοχή σε αυτά τα 11 πρώιμα συμπτώματα κατεστραμμένου ήπατος:

1. Προβλήματα με την πέψη

Το συκώτι παράγει χολή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την πέψη. Όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να εμφανιστεί δυσπεψία ή διάρροια. Αν υπάρχει έλλειψη χολής, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσανεξία στις λιπαρές τροφές, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πέτρες στη χολή, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα στην κοιλιά.

Advertisment

2. Στομαχικές διαταραχές

Οι ασθενείς που έχουν ηπατική βλάβη συνήθως εμφανίζουν χρόνια ναυτία, επειδή η ικανότητα του ήπατος να αποβάλει τις τοξίνες μειώνεται.

3. Απώλεια της όρεξης

Η απώλεια της όρεξης εμφανίζεται ως αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων χολής. Σε περίπτωση που ο οργανισμός σας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει σωστή πέψη, ενδέχεται να εμφανίσετε απώλεια όρεξης, επίσης.

Διαβάστε επίσης: Αποτοξινώστε το συκώτι σας με φυσικές μεθόδους

4. Αδυναμία και κόπωση

Το αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, είναι ένα από τα κυριότερα πρώιμα σημάδια κατεστραμμένου ήπατος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοξίνες στο αίμα σας δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από το συκώτι.

5. Πόνος στην κοιλιά

Ο πόνος στην κοιλιά αποτελεί, επίσης, ένα βασικό σημάδι προβλήματος στο συκώτι.

6. Αλλαγή στο χρώμα των ούρων

Αν υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι, μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγή στο χρώμα των ούρων. Αυτό συμβαίνει διότι ανεβαίνουν οι τιμές της χολερυθρίνης στο αίμα, όταν δεν μπορεί να εξουδετερωθεί από το ήπαρ.

7. Αλλαγή στο χρώμα των κοπράνων

Επίσης, τα κόπρανα ενδέχεται να αλλάξουν χρώμα λόγω της έλλειψης παραγωγής αρκετής χολής από το συκώτι.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/proeidopoihtika-simadia-deixnoun-vlavi-sikoti/

8. Ίκτερος

Ο ίκτερος είναι η πάθηση κατά την οποία το χρώμα των ματιών σας, η γλώσσα και το χρώμα του δέρματός σας γίνεται χλωμό. Αυτό είναι ακόμα μία παρενέργεια της αύξησης της χολερυθρίνης στο αίμα επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ήπαρ.

9. Κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών είναι ακόμα ένα σημάδι προβλήματος στο συκώτι.

10. Υπερευαισθησία και κνησμός στο δέρμα

Όταν υπάρχει πρόβλημα στο ήπαρ είναι πιθανό να δείτε το δέρμα σας να γίνεται πιο ευαίσθητο από το κανονικό και να κοκκινίζει εύκολα.

11. Αλλαγές στην περιοχή της κοιλιάς

Αν παρατηρήσετε αλλαγές στην περιοχή της κοιλιάς, όπως κράμπες ή πρήξιμο, ενδέχεται να οφείλεται σε δυσλειτουργία του συκωτιού

Οι παρακάτω αλλαγές δεν είναι όλα τα σημάδια που μπορεί να αφορούν δυσλειτουργίες του συκωτιού, αλλά είναι μερικά από τα βασικά. Αν παρατηρήσετε ότι ισχύει κάτι από τα παραπάνω σε εσάς, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας για μια εξέταση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση