«Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς, και δεν θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα» – Κομφούκιος

Όταν ήμασταν παιδιά, η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μας έκαναν ήταν «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τότε μπορούσαμε να κάνουμε όνειρα και να δίνουμε τις πιο εξωφρενικές απαντήσεις. Ας θυμηθούμε μόνο ότι θα θέλαμε να έχουμε την πιο απίστευτη καριέρα ή ακόμα και σούπερ δυνάμεις.

Αργότερα, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς ακριβώς θα μπορούσε πραγματικά να είναι η δουλειά και η ζωή μας. Σκεφτόμασταν κάτι μυστηριώδες που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε και πώς να κάνουμε τη διαφορά, ουσιαστικά δηλαδή ψάχναμε το εσωτερικό μας κάλεσμα. Ο χρόνος πέρασε και ξεκινήσαμε να κάνουμε καριέρα. Ίσως νομίζαμε ότι αυτό ήταν το κάλεσμά μας ή ίσως βρήκαμε απλώς μια δουλειά που μας δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας. Ωστόσο, πάντα έρχεται η στιγμή που μια μικρή φωνούλα μέσα μας θα ζητήσει περισσότερα. Και τότε εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι πρόκειται να κάνουμε.

Η επιλογή του επαγγέλματός μας είναι μία υπόθεση προσωπική, σημαντική και πολλές φορές μία «επιλογή κατά συνθήκη». Μία συνθήκη όμως που μπορούμε να την αλλάξουμε!

Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς ή αρκετά αργά για να επιλέξετε ή να αλλάξετε επαγγελματική πορεία και ταυτότητα, προς τον προορισμό που αναγνωρίζει η καρδιά σας. Και βέβαια έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη στην πορεία, αν δοκιμάσετε κάτι και δεν σας ταιριάζει τελικά. Ας έχετε εμπιστοσύνη σε ό,τι συμβαίνει και ας είστε «ανοιχτοί», ακόμα και στις δοκιμασίες και τις ανατροπές, γιατί αυτό είναι το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει εκεί, που χρειάζεστε να πάτε για να είστε ευτυχισμένοι!

Το παρακάτω ψυχαγωγικό τεστ θα μας απαντήσει ως προς το ποιο επάγγελμα μας ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική μας κατάσταση. Οι εικόνες που θα επιλέξετε διερευνούν τα συναισθήματά σας και σύμφωνα με αυτά έχει γίνει αντιστοίχηση με κάποια από τα κυριότερα επαγγέλματα. Πέραν μιας απλής μεθοδολογίας ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο επιστημονικό εδώ. Ωστόσο, πιθανόν να το βρείτε αρκετά ενδιαφέρον.

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Τι είδους επάγγελμα σας ταιριάζει σύμφωνα με τη συναισθηματική σας κατάσταση; Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε