, ,

Ψυχοδυναμικό τεστ: Πόσο ικανοποιεί η παρούσα εργασία σας τις προσωπικές σας ανάγκες;

Πόσο ικανοποιεί η παρούσα εργασία σας τις προσωπικές σας ανάγκες; Η μακροχρόνια ικανοποίηση σε μια εργασία είναι δυστυχώς σπάνια. Περίπου το 70% των εργαζομένων

Ψυχοδυναμικό τεστ: Πόσο ικανοποιεί η παρούσα εργασία σας τις προσωπικές σας ανάγκες;

Πόσο ικανοποιεί η παρούσα εργασία σας τις προσωπικές σας ανάγκες;

Η μακροχρόνια ικανοποίηση σε μια εργασία είναι δυστυχώς σπάνια. Περίπου το 70% των εργαζομένων δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εργασία τους και θα ήθελαν μια αλλαγή. Για το υπόλοιπο 30%, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που αισθάνονται ικανοποιημένοι. Ο λόγος είναι ότι κάνουν μια εργασία που εκπληρώνει τις βαθύτερες ανάγκες τους και ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο σκέψης τους.

Advertisment

Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν ψυχοδυναμικά τεστ πριν επιλέξουν μια εργασία. Στην Ελλάδα της κρίσης δε, που η εργασία είναι προνόμιο, δεν το συζητάμε καθόλου. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι καλό να γνωρίζουμε τις τάσεις μας και όταν μας δοθεί η ευκαιρία, να επιλέξουμε την εργασία εκείνη που εκπληρώνει αυτές τις ανάγκες. Η εργασία μας θα πάψει πλέον να είναι δουλειά και θα μετατραπεί σε πραγματική εργασία που καλύπτει ένα μέρος του σκοπού μας.

Ο Dr Alan Rowe, καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καλιφόρνιας ανακάλυψε πολλούς κρίσιμους παράγοντες που σχετίζονται με την ευτυχή προσαρμογή σε μια εργασία. Αναγνώρισε 4 βασικούς τρόπους σκέψης. Εάν ο τρόπος σκέψης σας ευθυγραμμίζεται με την εργασία σας, τότε οι πιθανότητες είναι ότι ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που είναι ικανοποιημένοι με το επάγγελμά τους.

Εάν νιώθετε δυστυχισμένοι με τη θέση σας και αναρωτιέστε εάν μια αλλαγή θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε περισσότερο με τις προοπτικές σας, το παρακάτω κουίζ μπορεί να σας βοηθήσει. Βασίζεται στο ερωτηματολόγιο του καθηγητή Dr Alan Rowe, το οποίο προέκυψε έπειτα από έξι χρόνια ενδελεχών ερευνών και ΄πιθανόν να σας βοηθήσει να κατανοήσετε εάν εσείς και η εργασία σας έχετε γεννηθεί για να είστε μαζί ή είναι απλά μια προσωρινή σχέση.

Advertisment

Η κατηγοριοποίηση αυτή ωστόσο είναι ένα θέμα που ήδη ετοιμάζουμε να σας παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά στο μέλλον μιας και έχει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλες προεκτάσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ψυχοδυναμικό τεστ

Σε πολλές ερωτήσεις θα νιώσετε ότι σας ταιριάζουν περισσότερες από μία απαντήσεις. Και αυτό είναι φυσικό. Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό βρισκόμαστε και στις 4 κατηγορίες. Αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τις δύο κυρίαρχες κλίμακες. Άρα, θα χρειαστεί να κάνετε δύο φορές αυτό το τεστ. Την πρώτη φορά επιλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει περισσότερο. Τη δεύτερη φορά επιλέξτε τη δεύτερη απάντηση που σας ταιριάζει περισσότερο. Έτσι, στο τέλος θα λάβετε δύο διαφορετικές κλίμακες.

Καλό είναι να τις γράψετε διότι μελλοντικά θα επανέλθουμε σε αυτές με περισσότερη ανάλυση και για κάθε μία χωριστά αλλά και για τους συνδυασμούς τους.

Σας προτείνουμε επίσης τα παρακάτω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού:

Ποιο είναι το εργασιακό σας στυλ;

Ποιο επάγγελμα σας ταιριάζει σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική σας κατάσταση;

Το τεστ επαγγελματικής επιτυχίας των ψυχολόγων David McClelland και John Ray

[viralQuiz id=137]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση