,

Πηγές φυτικών βιταμινών και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Οι φυτικές βιταμίνες είναι βιολογικά παραγόμενες βιταμίνες από φυσικά βότανα. Τα βότανα, τα φυτά και οι βιταμίνες είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πολλά από

Πηγές φυτικών βιταμινών και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Οι φυτικές βιταμίνες είναι βιολογικά παραγόμενες βιταμίνες από φυσικά βότανα. Τα βότανα, τα φυτά και οι βιταμίνες είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πολλά από τα βότανα που βρίσκουμε στη φύση πιστεύεται ότι περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε βιταμίνες. Τα περισσότερα περιέχουν και μεταλλικά στοιχεία όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή.

Οι φυτικές βιταμίνες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση και προώθηση βασικών οργανικών/σωματικών λειτουργιών. Αν τις καταναλώσουμε στις κατάλληλες ποσότητες, θα δούμε εκπληκτικά οφέλη στην υγεία μας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το παλιότερο άρθρο μας  Κατάλογος βιταμινών, τι είναι, τι κάνουν, από ποιές τροφές τις παίρνουμε; Τα βότανα και φυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α είναι το τζίντζερ, το σκόρδο, η πικραλίδα, το λάχανο, το σπανάκι, το λεμονόχορτο, το σέλερι, το γαϊδουράγκαθο, η μέντα, η κράμβη και πολλά άλλα.

Advertisment

Το χαμομήλι, το θυμάρι, η στελλάρια, η τριγωνέλλα, η τσουκνίδα, το φασκόμηλο, το κόκκινο τριφύλλι και η άγρια αψιθιά είναι φυτά, μπαχαρικά και βότανα που περιέχουν μια καλή ποσότητα συμπλέγματος βιταμίνης Β. Βιταμίνη C μπορούμε να βρούμε στη ντομάτα, στην πιπεριά, στη μέντα, στο θυμάρι και στην κράμβη, ενώ βιταμίνη D υπάρχει στο καρότο, στα δημητριακά, στο εκουιζέτο, στο λεμονόχορτο, στο μαρούλι, στη βρώμη και στον μαϊντανό.

Οι φυτικές βιταμίνες βοηθούν στην πέψη, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση του στρες και στην ενίσχυση της όρασης. Η σπιρουλίνα αποτελεί ένα θαλασσινό φυτό με φυσικές βιταμίνες που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισης της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD). Τα μεταλλικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για διάφορα είδη ενίσχυσης της υγείας. Οι φυτικές βιταμίνες παίζουν κεντρικό ρόλο στη μείωση των ενδείξεων γήρανσης όπως οι ρυτίδες, το ξηρό δέρμα, το σκαμμένο δέρμα, η ακμή και οι διαφορετικές αποχρώσεις στο δέρμα. Τα σημάδια γήρανσης μπορούν επίσης να μειωθούν, εφαρμόζοντας αντιοξειδωτικές κρέμες που περιέχουν φυτικές βιταμίνες.

Η αλόη βέρα, η arnica, τα μούρα, η σημύδα, η γλυκόριζα, ο ταγέτης και το δεντρολίβανο, όπως και το φασκόμηλο είναι διαδεδομένα φυτά και βότανα, με βιταμίνες κατάλληλες για τα μαλλιά μας. Αυτές οι φυτικές βιταμίνες παρέχουν την απαιτούμενη βοήθεια για την ανάπτυξη των μαλλιών και τη βελτίωση σε περιπτώσεις τριχόπτωσης, ξηρών μαλλιών και ψαλίδας.

Advertisment

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε πολύ ενέργεια και βιταμίνες στον οργανισμό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε φυτικές πολυβιταμίνες, που παρέχουν σωματική δύναμη, νοητική ενέργεια, βελτιωμένη υγεία και μνήμη και σεξουαλική όρεξη. Οι θεραπείες μέσω βιταμινών και βοτάνων χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία παθήσεων. Τα πιο δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση διάφορων νόσων είναι τα άνθη κερασιάς, ο γλυκός βασιλικός, το triphala και η αμαλάκι. Αυτά επίσης είναι γνωστό ότι παρέχουν την απαιτούμενη μακροχρόνια ενέργεια και υγεία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση