Αφιέρωμα στον νέο πρότυπο πολυχώρο ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen

Στο βιαστικό της ζωής μας, φτάνει μόνο ένα φως, ένα λουλούδι ανθισμένο, ένας άνεμος να τρέξει ανάμεσα στα φύλλα, ένα παράθυρο να ανοίξει στη γαλήνια θέα. Είναι ο ορισμός της ισορροπίας, της φροντίδας του σώματος και του Πνεύματος, συνάμα είναι ένα πάντρεμα των ενεργειών του Σύμπαντος, με μια λέξη όλα αυτά λέγονται και αλλιώς, ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen.

Τι είναι το ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen;

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Ο πρώτος πολυτελής χώρος δραστηριοτήτων με ξύλινο δάπεδο, τζάκι και πολύ φως

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς τί είναι το ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen. Πρόκειται για έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων, για έναν πολυχώρο φροντίδας τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών. Για να ακριβολογούμε, πρόκειται για ένα κέντρο εναλλακτικής και ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει από μαθήματα Υoga και Pilates, Tai Chi, EBC και bodyART®, μέχρι συμβουλευτική, ρεφλεξολογία, Πυθαγόρεια Αριθμολογία, Creative Healing και Reiki.

Βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης, μα το περιβάλλον αυτόματα σε μεταφέρει κάπου μακριά. Η προσοχή που έχουν δώσει οι υπεύθυνοι του χώρου στη λεπτομέρεια, αφήνει άφωνο τον επισκέπτη, ο οποίος, όταν μπει, κάνει ό,τι μπορεί για να παρατείνει το χρόνο παραμονής του εκεί.

Αίσθηση αερικού…

Ο χώρος στην είσοδο όπου οι επισκέπτες αφήνουν τα παπούτσια τους

Ο χώρος στην είσοδο όπου οι επισκέπτες αφήνουν τα παπούτσια τους

Φτάνοντας στο χώρο και περνώντας την είσοδο του κέντρου, ξαφνικά αισθανθήκαμε πως μπήκαμε σε μία πύλη που μας μετέφερε αλλού. Ξεχάσαμε τη βαβούρα της πόλης και τους μπερδεμένους ήχους, καθώς με την είσοδό μας στην αυλή, μας υποδέχθηκε μία χαλαρωτική μουσική και αφεθήκαμε σε ένα ταξίδι αισθήσεων που μόλις ξεκινούσε…

Στην πόρτα, μας περίμεναν οι, ιδιαιτέρως φιλόξενοι, ιδιοκτήτες του κέντρου Αποστολία και Θοδωρής Βασιλείου. Αφού προσέφεραν στους επισκέπτες τους ένα ζεστό ρόφημα, ακολούθησε η ξενάγηση στον πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα χώρο, που έχουν δημιουργήσει στα σύνορα Κηφισιάς με Εκάλη, επί της Λεωφόρου Θησέως 13.

Πρότυπες μέθοδοι για ενδυνάμωση σώματος και νου

Το κέντρο, στο ισόγειο του κτηρίου, απαρτίζεται από δύο κύριες μεγάλες αίθουσες στις οποίες γίνονται ατομικά, αλλά και ομαδικά μαθήματα, με μέγιστο αριθμό ατόμων, ανά τμήμα, τα 8 και τα 12 άτομα. Έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του μαθήματος, τόσο για τον μαθητή, όσο και για τον δάσκαλο. Στο ισόγειο του κτηρίου θα δείτε να λαμβάνουν χώρα τα μαθήματα Υoga, Pilates, Tai Chi, καθώς και το bodyART®, η καλύτερη μέθοδος προπόνησης για δύο συναπτά έτη στην Αμερική. Το bodyART® είναι ένα σύστημα λειτουργικής προπόνησης με το βάρος του σώματος, που γίνεται μέσα από ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνικών Ανατολής και Δύσης.

Στο ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen έχει κάποιος την ευκαιρία να γνωρίσει και τη μέθοδο EBC. Πρόκειται για ένα μάθημα κινησιολογίας, πιστοποιημένο από το ευρωπαϊκό κολέγιο Αθλητιατρικής. Πραγματεύεται τη μετατραυματική, μεταθεραπευτική αποκατάσταση, την πλήρη ενδυνάμωση, καθώς και την επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες. Ειδικός σε όλα τα παραπάνω είναι ο υπεύθυνος του κέντρου Θοδωρής Βασιλείου.

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Ο Θεόδωρος Βασιλείου είναι ένας από τους δημιουργούς του χώρου

Ο κ. Βασιλείου είναι personal trainer καθώς και supervisor ορθοσωμίας, με εξειδίκευση στη μετατραυματική αποκατάσταση και ενδυνάμωση.

Ξενάγηση σε έναν μαγικό χώρο

Στον πρώτο όροφο ο επισκέπτης συναντά τις οργανωμένες αίθουσες θεραπειών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλά standards και εξαιρετικές παροχές. Εδώ γίνονται τα θεραπευτικά μασάζ, οι διαλογισμοί μικρών ομάδων, οι συνεδρίες συμβουλευτικής, το Reiki, το Creative Healing με κρυσταλλοθεραπεία, η ρεφλεξολογία κ.α.

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Δωμάτιο για συνεδρίες στον πρώτο όροφο

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Μικρός χώρος διαλογισμού στον πρώτο όροφο

Η κ. Αποστολία Βασιλείου, οραματίστρια του χώρου και συνιδιοκτήτρια, είναι εναλλακτική θεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής και πνευματικής υγείας και μας περιέγραψε, με περισσή αγάπη, την προσφορά αυτών των δραστηριοτήτων στο Πνεύμα, στην Ψυχή και το Σώμα των ανθρώπων.

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Η Αποστολία Βασιλείου είναι συνδημιουργός και εμπνευστής του χώρου

Φροντίδα στις εγκύους

Ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό κομμάτι του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen, είναι αυτό που ασχολείται με τις εγκύους. Το κέντρο διαθέτει ειδικά κρεβάτια για θεραπευτικά μασάζ, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης, όσο και για επαναφορά μετά τον τοκετό.

Συνεδρίες διαλογισμού και αυτογνωσίας

Ακόμη, στο κέντρο, πραγματοποιούνται συνεδρίες ολιστικής αστρολογίας, Πυθαγόρειας αριθμολογίας, Πυθαγόρειας αριθμοσοφίας σε συνδυασμό με τους 12 Νόμους του Πνεύματος, και PSYCH-K®.

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Δεν είναι όμως μόνο οι ¨μεγάλοι¨ οι ευνοούμενοι του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen. Το κέντρο φροντίζει με υπευθυνότητα τα παιδιά, των μελών και φίλων του, απασχολώντας τα δημιουργικά για όση ώρα οι γονείς θα δραστηριοποιούνται σε μία από τις υπηρεσίες του χώρου . Η εργασία που γίνεται με τα παιδιά είναι εξίσου σοβαρή, από ειδικούς και έμπειρους παιδαγωγούς, που έχουν σαν κύριο μέλημά τους να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Στις κάτω αίθουσες, όπου μεταξύ των άλλων, γίνεται και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, είναι στη διάθεση σας και μια πλούσια βιβλιοθήκη. Μέσα σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο αναγνωστηρίου, μπορείτε να χαλαρώσετε διαβάζοντας αυτό που σας ενδιαφέρει και παράλληλα να διευρύνετε τις γνώσεις σας.

Ένα ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς του Alorama ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen, είναι οι συνεργάτες του. Πρόκειται για επιλεγμένους καθηγητές – εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν κάνει σημαντική πορεία, ο καθένας στον τομέα του και για έμπειρους και αποτελεσματικούς θεραπευτές.

Ένας υπέροχος κήπος που εμπνέει…

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Το ΑΛΟΡΑΜΑ διαθέτει μεγάλο εξωτερικό χώρο που προσφέρεται για υπαίθριες δραστηριότητες

Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε πως όποια μαθήματα γίνονται στο εσωτερικό του κέντρου, τα ίδια ακριβώς γίνονται και στον υπέροχα διαμορφωμένο κήπο, κατά τις ζεστές και ηλιόλουστες μέρες του χρόνου. Ο κήπος έχει μελετηθεί ιδιαιτέρως κατά την κατασκευή του. Εξειδικευμένοι κηπουροί έχουν φυτέψει ειδικά φυτά, τα φύλλα των οποίων λειτουργούν ως ηχοπαγίδες . Η μουσική είναι επίσης ένα από τα ατού του χώρου. Σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο ακούγεται επιλεγμένης συχνότητας μουσική, η οποία σου δημιουργεί αίσθημα αρμονίας.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το υγρό στοιχείο…

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να μιλήσουμε για την πισίνα που διαθέτει ο χώρος, η οποία βρίσκεται μπροστά από το αναγνωστήριο, στην πίσω αυλή του κτηρίου. Μία υπέροχη πισίνα στην οποία θα γίνονται Outdoor δραστηριότητες. Είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος για την Ελλάδα, αφού θα συνδυάζει όλες τις ασκήσεις εξωτερικής εκγύμνασης, καθώς και aqualates, watsu ακόμα και aqua reiki.

Η οικογένεια του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη αυλή, την μεγάλη οικογένεια του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen, είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με κάποιους από τους συνεργάτες του κέντρου, λίγο μετά τα μαθήματά τους. Μιλήσαμε μαζί τους για το παραδοσιακό κινέζικο Chi Kong και Tai Chi, της οικογένειας Chen. Για τη Hatha Yoga, και το cirtan, το τραγούδι της Yoga, που μας συνδέει με το Θείο στοιχείο. Για τη Bhakti Yoga, τη γιόγκα της Αγάπης! Για τη βοτανοθεραπεία, τη θεραπευτική μάλαξη και τη ρεφλεξολογία.

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Μάθετε για τις δραστηριότητες του χώρου στο www.alorama.gr

Οι ιδιοκτήτες του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen μιλούν στην Εναλλακτική Δράση για την ιδέα και την υλοποίηση του πρότυπου αυτού κέντρου εναλλακτικών θεραπειών.

Πώς προέκυψε η ιδέα του ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen;

Αποστολία Βασιλείου: Ήταν ένα όνειρο Ζωής! Πέρασαν αρκετά χρόνια πορείας στα μονοπάτια της προσωπικής ανάπτυξης, αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας, μελέτης, και σπουδών τόσο στις ολιστικές μεθόδους θεραπείας, όσο και στη συμβουλευτική Ψυχικής και Πνευματικής Υγείας. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τότε βρέθηκε και ο χώρος. Η αλήθεια είναι πως με διάλεξε, δεν τον διάλεξα και …. το Όνειρο υλοποιήθηκε. Το ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen είναι το παιδί της Ψυχής μου.

Τι σημαίνει ΑΛΟΡΑΜΑ και γιατί ΑΛΟΡΑΜΑ;

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Το Αλόραμα βρίσκεται στα σύνορα Κηφισιάς με Εκάλη, επί της Λεωφόρου Θησέως 13

Πολλοί αναρωτιούνται και ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθώ αυτό το παιχνίδι, όπου οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους, λογική, διάσταση. Το όνομα σημαίνει, για μένα, κάτι πολύ προσωπικό και όμορφο, που περιέχει πολλή αγάπη και προσφορά. Επί της ουσίας πρόκειται για τη συνέχεια της επίγειας δημιουργίας μου.

Κατά τα άλλα το «ΑΛΟΡΑΜΑ» σημαίνει βάσεις, ενότητα και εξέλιξη. Είναι “Οικογένεια”. Έχοντας αυτό σαν γνώμονα πρότεινα στον αδελφό μου, τον Θοδωρή, που ασχολείται με τη σωματική άσκηση και βελτίωση, να γίνει μέρος του ονείρου μου και εκείνος δέχτηκε με πολλή αγάπη και χαρά. Επίσης ενισχύθηκε το όνειρο και από ένα ακόμη μέλος της φυσικής μας οικογένειας, τη Θέκλα Τσολάκη, η οποία είναι Ρεφλεξολόγος. Και έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε το ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen. Ένας χώρος που φτιάχτηκε με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, γιατί για εμάς η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Εδώ έχουμε καταθέσει την ουσία της ψυχής μας, και επιθυμούμε όποιος έρχεται στο χώρο να το εισπράττει αυτό. Να αισθάνεται οικεία. Να νιώθει σαν στο σπίτι του. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι ένας ολιστικός χώρος θεραπειών και υπηρεσιών και όχι ακόμα ένας χώρος ολιστικών θεραπειών και υπηρεσιών.

Ποιοι είναι οι παρονομαστές της φιλοσοφίας του χώρου;

Θεόδωρος Βασιλείου: Οι απαιτήσεις της εποχής μας, έχουν σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ισορροπίας του σύγχρονου ανθρώπου. Εμείς δημιουργήσαμε τον χώρο μας με στόχο όσοι μας εμπιστευθούν να έχουν την ευκαιρία, μέσα από δραστηριότητες έκφρασης, δράσης & δημιουργίας, να βρουν τη χαρά της παιδικότητάς τους. Να βρουν την ισορροπία τους και να νιώσουν όμορφα και εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό σημαίνει Εναρμόνιση Σώματος, Ψυχής και Πνεύματος.

Τι προσφέρει ο χώρος στον επισκέπτη;

ΑΛΟΡΑΜΑ: Η τέχνη του εὖ Zen - ένα παράθυρο στην ισορροπία (Φωτογραφίες)

Χώρος εκδηλώσεων και σεμιναρίων στο υπόγειο

Μία ποικιλία προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτά είναι είτε ατομικά, είτε ομαδικά προγράμματα άσκησης τα οποία έχουν σχέση με το σώμα. Επίσης στον χώρο μας παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής, γίνονται συνεδρίες τεχνικών Αυτογνωσίας, θεραπευτικά μασάζ και θεραπείες Ρεφλεξολογίας. Θα αναφερθώ επιγραμματικά και στα ξεχωριστού ενδιαφέροντος βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπως «Το μονοπάτι της αφθονίας», η Συστημική Αναπαράσταση με χρώμα, το Σύστημα PER-K. Στον χώρο μας γίνονται και σεμινάρια, Αριθμολογίας, Συντονισμοί Ρέικι, Αγιουβερδικής διατροφής. Επίσης, λειτουργεί «Το σχολείο του Ονείρου και των απείρων δυνατοτήτων μας».

Από έναν χώρο χαράς, αγάπης και φροντίδας δεν θα μπορούσαν να λείπουν δραστηριότητες για τα παιδιά. Επιλέξαμε, για αρχή, τη Μουσικοκινητική έκφραση (σύστημα ORFF), τη δημιουργική απασχόληση μέσα από παιχνίδι και το πρωτοποριακό σύστημα ΜFA (MARTIAL FINE ARTS ), ένα συνδυασμό πολεμικών και εικαστικών τεχνών, βάση του οποίου επιτυγχάνεται η ανάπτυξη των επιδόσεων, της εκφραστικότητας και της δημιουργικότητας!

Ο κεντρικός χώρος των εκδηλώσεων είναι πανέμορφος, ηλιόλουστος με θέα στον καταπράσινο κήπο

Ο επισκέπτης είναι για εσάς φίλος;

Εμείς υποδεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο που έρχεται κοντά μας, το κάθε μας μέλος, σαν τον δικό μας άνθρωπο. Γιατί αυτό είναι: ο δικός μας άνθρωπος. Τον ακούμε, τον αφουγραζόμαστε και, σύμφωνα με τις ανάγκες του, φροντίζουμε να του προσφέρουμε ό,τι είναι πιο κατάλληλο για εκείνον. Αυτό που θα τον κάνει να νιώσει όμορφα. Αυτός είναι ο στόχος μας: Να νιώσει όμορφα, να νιώσει ότι κάποιος τον νοιάζεται και τον φροντίζει, Αληθινά και Ουσιαστικά!
Φεύγοντας από τον χώρο να έχει απελευθερωθεί από τα βάρη της καθημερινότητας, να έχει αντλήσει ενέργεια και δύναμη και να έχει πετύχει εσωτερική αρμονία.

Υ.Γ: Ο χώρος προσφέρεται για διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen. (www.alorama.gr)

Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Σαραντοπούλου
© Φωτογραφία: Άγγελος Μητρόπουλος/Μάιρα Σαραντοπούλου

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε