, ,

5 χαρακτηριστικά των νικητών που δε θα προσέχατε ποτέ

Μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι νικητές. Τους βλέπουμε να κατακτούν τίτλους, μετάλλια, βραβεία. Λάμπουν μέσα στα φλας ενώ οι φήμες τους ακολουθούν παντού. Γύρω τους

5 χαρακτηριστικά των νικητών που δε θα προσέχατε ποτέ

Μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι νικητές. Τους βλέπουμε να κατακτούν τίτλους, μετάλλια, βραβεία. Λάμπουν μέσα στα φλας ενώ οι φήμες τους ακολουθούν παντού. Γύρω τους υπάρχει κόσμος που τους θαυμάζει καθώς και κόσμος που τους ζηλεύει. Πολλές οι κριτικές για τη ζωή τους και πάντα εγείρεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς τα κατάφεραν;

5 χαρακτηριστικά των νικητών που συνήθως περνούν απαρατήρητα

1. Είναι ήσυχοι

Οι νικητές είναι ως επί το πλείστον πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Συχνά και για πολύ είναι απορροφημένοι από αυτό που κάνουν και πολλές φορές αυτό βγαίνει μέσα από μια μονότονη, άχαρη και κοπιαστική κατάσταση. Όσο πιο πολύ αφοσιώνονται σε αυτό, τόσο πιο ήσυχοι γίνονται.

Advertisment

2. Είναι πεισματάρηδες

Εκεί που άλλοι τα παρατούν, πάνε για ύπνο ή για φαγητό, οι νικητές επιμένουν να ασχολούνται, να καλλιεργούν και να δημιουργούν τις συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην κορυφή. Ξέρουν, θα κοιμηθούν αργότερα, θα φάνε αργότερα, θα βγουν έξω μόλις τελειώσουν με αυτό που κάνουν.

3. Είναι «ξενέρωτοι»

Ή τουλάχιστον έτσι τους αποκαλούν οι φίλοι τους με τους οποίους κάποτε έβγαιναν μαζί ως τα χαράματα. Οι νικητές θα μείνουν να εργαστούν πάνω σε αυτό που επιθυμούν όχι μόνο όλες τις ημέρες της εβδομάδας αλλά και όλες τις νύχτες.

4. Απολαμβάνουν τη διαδικασία

Είτε συνθέτουν μια νέα συμφωνία, είτε γράφουν το επόμενο σενάριο που θα κερδίσει το Όσκαρ, είτε παίζουν ποδόσφαιρο, το σίγουρο γι’ αυτούς είναι πως βρίσκονται στο στοιχείο τους. Ακόμα κι αν σκίζουν σελίδες ή κλωτσάνε αντικείμενα γεμάτοι νεύρα. Το απολαμβάνουν ακόμα και αν η επιβράβευση δεν έρθει ποτέ απ’ έξω.

Advertisment

5. Έχουν καλούς φίλους

Μοιράζονται τις εμπειρίες τους με αγαπημένα πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος είτε είναι οικογένεια, ή φίλοι. Σέβονται και τιμούν ιδιαιτέρως τις στενές τους σχέσεις γιατί εκεί δίνουν και παίρνουν αγάπη, «υλικό» απαραίτητο για κάθε νικητή που θέλει να ξεπεράσει τον… εαυτό του.

Ελένη Καιγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση