,

Πώς να κάνετε την ηλεκτρική σας σκούπα να μυρίζει ευχάριστα

Με τα παρακάτω βήματα, η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αποδίδει καλύτερα αλλά και να μυρίζει ευχάριστα.

Κάντε την ηλεκτρική σας σκούπα να μυρίζει ευχάριστα

Με τα παρακάτω απλά βήματα, η ηλεκτρική σας σκούπα μπορεί να αποδίδει καλύτερα αλλά και να μυρίζει ευχάριστα κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος.

Τα 5 βήματα

1. Καλό εξωτερικό καθάρισμα

Με τον καιρό και τη χρήση, η ηλεκτρική μας σκούπα γεμίζει με σκόνη και διάφορα βακτήρια μπορεί να εστιαστούν στο εξωτερικό της τα οποία, εκτός από εστία μόλυνσης, μπορεί να δημιουργούν και δυσάρεστες οσμές. Με ένα πανί και ένα αντιβακτηριδιακό υγρό καθαρισμού, καθαρίζουμε καλά την εξωτερική επιφάνεια της σκούπας μας. Θα δείξει σαν καινούρια!

Advertisment

2. Αλλαγή σακούλας

Καλό είναι να αλλάζουμε τη σακούλα πριν γεμίσει τελείως. Έτσι το σκούπισμα είναι πάντα αποδοτικό όσο και στη αρχή με την άδεια σακούλα. Καθώς βγάζουμε τη σακούλα, καθαρίζουμε με αντιβακτηριδιακό και το εσωτερικό της σκούπας.

3. Καθαρίζουμε τα φίλτρα

Βγάζουμε και καθαρίζουμε τα φίλτρα. Τα πλένουμε καλά να φύγει η σκόνη και τα καθαρίζουμε επίσης από βακτηρίδια. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά πριν τα επανατοποθετήσουμε.

4. Η καινούρια σακούλα

Μέσα στην καινούρια σακούλα ρίχνουμε ένα κουταλάκι σόδα. Θα κρατήσει το περιβάλλον της σακούλας αφιλόξενο προς βακτηρίδια και θ’ απορροφά τις δυσάρεστες οσμές.

Advertisment

5. Αρωματισμός

Μπορείτε να βάλετε μέσα στη σακούλα ένα μικρό υφασμάτινο πουγκί με αποξηραμένα άνθη λεβάντας, σκόνη κανέλας ή φύλλα μέντας. Η σκούπα σας θα μυρίζει όμορφα ακόμα και όταν δε σκουπίζετε. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της αρεσκείας σας πάνω στη σακούλα, κυρίως στο σημείο όπου συναντά το φίλτρο. Ο χώρος σας θα μυρίζει υπέροχα την ώρα που σκουπίζετε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση