, ,

Συνταγές: Φτιάξτε εύκολα τα δικά σας φυσικά ισοτονικά ποτά

Η Άνοιξη είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε να γραφτούμε και φέτος στο γυμναστήριο. Η γυμναστική είναι ένα υπέροχο δώρο προς το

Συνταγές: Φτιάξτε εύκολα τα δικά σας φυσικά ισοτονικά ποτά

Η Άνοιξη είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε να γραφτούμε και φέτος στο γυμναστήριο. Η γυμναστική είναι ένα υπέροχο δώρο προς το σώμα μας. Οι μύες μας τεντώνονται και σφίγγουν, το λίπος καίγεται και διαλύεται και ξεφορτωνόμαστε όλες τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα.

Επειδή όμως με την εφίδρωση φεύγουν και πολύτιμα στοιχεία από τον οργανισμό μας, όπως μέταλλα και βιταμίνες, αυξάνουμε την κατανάλωση νερού και χυμών τα οποία μας προμηθεύουν και πάλι με τα θρεπτικά στοιχεία.

Οι αθλητές χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ισοτονικά ποτά, ποτά τα οποία αντικαθιστούν άμεσα τα υγρά που χάνονται. Δίνουν επίσης μια έξτρα ώθηση στην προπόνηση λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες. Η συνταγή για ισοτονικό ποτό είναι απλή και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας από φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.

Συνταγές

Ισοτονικά ποτά

Είναι σχεδιασμένα για να άμεση και πλήρη αντικατάσταση των χαμένων στοιχείων. Φτιάχνονται με:

200 ml χυμό φρούτων

800ml νερό

1 πρέζα αλάτι (1g)

Ανακατεύετε καλά. Μπορείτε να κάνετε το ποτό σας υπερτονικό ή υποτονικό, αλλάζοντας τις αναλογίες του χυμού φρούτων με το νερό.

Υποτονικά ποτά

Το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να καλύψουμε τις ποσότητες νερού και θρεπτικών συστατικών δίχως να λάβουμε πολλούς υδατάνθρακες.

100 ml χυμός φρούτων

900 ml νερό

1 πρέζα αλάτι (1g)

Ανακατεύουμε καλά.

Υπερτονικά ποτά

Τα χρησιμοποιούμε όταν η προπόνηση απαιτεί παραπάνω ενέργεια

400 ml χυμός φρούτων

600 ml νερό

1 πρέζα αλάτι (1g)

Ανακατεύουμε καλά.

Αν χρησιμοποιήσετε χυμούς εμπορίου, προσέξτε ώστε να μην έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Προτιμήστε τους φρέσκους. Αν δεν χρησιμοποιήσετε όλο το ποτό σε μία μέρα, φυλάξτε το στο ψυγείο για δύο μέρες το πολύ.

Όλα τα φρούτα είναι ιδανικά για τόνωση του οργανισμού σας την ώρα της προπόνησης. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και εναλλάσσετε συχνά.

Η τομάτα είναι άλλο ένα… “φρούτο” το οποίο μπορεί να σας προσφέρει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε άμεσα και δίχως υπερβολές. Δοκιμάστε τη με λεμόνι ή λάϊμ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε