,

Η θυσία είναι γέφυρα ζωής

“Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχε παγωνιά εκείνη την νύχτα στην κοιλάδα του Γιουκατάν. Ο γερομάγος πονούσε αφόρητα σε ένα παλιό τραύμα και έτσι οι μαθητές

Η θυσία είναι γέφυρα ζωής!

“Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχε παγωνιά εκείνη την νύχτα στην κοιλάδα του Γιουκατάν. Ο γερομάγος πονούσε αφόρητα σε ένα παλιό τραύμα και έτσι οι μαθητές φίλοι του, άναψαν μια πρόχειρη φωτιά με ότι ξύλα βρήκαν γύρω από την σπηλιά.

Η Τζελιμέ μάλιστα του έφτιαξε ένα τσάι από αγριοβότανα για να του απαλύνει τον πόνο. Αφού κάθισαν όλοι γύρω από την φωτιά, ο Ελεάζαρ ρώτησε, “Τι είναι τελικά η θυσία και γιατί γίνεται δάσκαλε;”

Advertisment

Τότε ο γέροντας χάθηκε στις σκέψεις του γιατί κάποτε, χρειάστηκε να θυσιάσει και εκείνος κάτι μεγάλο… Στο τέλος και μετά από αρκετή ώρα σιωπής, ο μάγος κοίταξε στοργικά τον Ελεάζαρ στα μάτια και του είπε:

“Η θυσία είναι μια μεγάλη πράξη γενναιότητας κάποιων ανθρώπων, ώστε να συνεχίσουν πολλοί άλλοι, πιο νέοι, πιο υγιείς και πιο έξυπνοι ” και κρύβοντας την ξαφνική υγρασία στο ένα του μάτι συνέχισε:

“Είναι σαν την γέφυρα, που στέκει εκεί ωσάν βράχος μέχρι να περάσουν όσοι άνθρωποι αντέχει. Είναι σαν τους γονείς που στερούνται πολλές φορές τα πάντα για να μεγαλώσουν και να συνεχίσουν τα παιδιά τους. Να συνεχίσουν με περισσότερη ασφάλεια σε μια ζωή καλύτερη μα και πιο λεύτερη.”

Advertisment

Η θυσία είναι το υπέρτατο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για το γένος, για την κοινωνία των εθνών και για τον πλανήτη.”

Maktoub

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση