,

Οι 6 σημαντικότεροι κανόνες που έχω μάθει για τις σχέσεις

Μάθημα πρώτο Όρια. Αν και πάντα θα είμαι ένας άνθρωπος που ανοίγει την καρδιά του εύκολα, τώρα πια το κάνω με προσοχή και δεν

Οι 6 σημαντικότεροι κανόνες που έχω μάθει για τις σχέσεις

Μάθημα πρώτο

Όρια. Αν και πάντα θα είμαι ένας άνθρωπος που ανοίγει την καρδιά του εύκολα, τώρα πια το κάνω με προσοχή και δεν αγνοώ τα σημάδια που εμφανίζονται. Δεν θα νιώσω άσχημα, αν δεν εκπληρώσω τις προσδοκίες που κάποιος άλλος έχει θέσει για μένα, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θα απογοητεύσω κάποιους.

Μάθημα δεύτερο

Η παγίδα των τύψεων. Δεν με αγγίζει πια αυτή. Ασχέτως του αποτελέσματος. Κανείς δεν μπορεί να με κάνει να νιώσω ένοχα για κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω απόλυτα. Εξάλλου, υπάρχουν και οι ατυχείς αποφάσεις και στιγμές, σωστά;

Advertisment

Μάθημα τρίτο

Χρειάζεται να λέτε όχι πού και πού… Για την ακρίβεια, είναι απαραίτητη και η άρνηση στη ζωή σας. Βοηθά στο να έχετε υγιείς σχέσεις, αλλά επίσης στο να διατηρήσετε γενικά την υγεία σας. Αρνηθείτε μια έξοδο, μία πρόταση που δεν σας ταιριάζει. Δεν υπάρχει τις περισσότερες φορές λόγος να πιέζεστε.

Μάθημα τέταρτο

Θα συναντήσετε ανθρώπους στη ζωή σας, που θα ταιριάζουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες. Θα εμφανιστούν είτε για μία συγκεκριμένη περίοδο, είτε για ένα συγκεκριμένο λόγο. Ή, θα μείνουν μαζί σας αρκετό καιρό, ώστε να σας διδάξουν κάτι. Αλλά θα είναι και εκείνοι που θα παραμείνουν· και αυτοί είναι ευλογία.

Μάθημα πέμπτο

Ποιότητα αντί για ποσότητα: Αυτό το συγκεκριμένο μάθημα ήταν δύσκολο να το αντιληφθώ. Αλλά μόλις το αντιλήφθηκα, το μετέτρεψα σε μάθημα ζωής. Αν μπορείτε να μετρήσετε τους αληθινούς φίλους σας στα δάχτυλά του ενός χεριού, τότε είστε πραγματικά ευλογημένοι.

Advertisment

Μάθημα έκτο

Προσέξτε τις ερωτήσεις – παγίδα. Τα άτομα που ζητούν τη γνώμη σας, αλλά ποτέ δεν τη λαμβάνουν υπόψη τους. Και αν το κάνουν, θα είναι μόνο για να ταιριάξουν στις ανάγκες τους τη δεδομένη στιγμή. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να μην κλείνετε τα αυτιά σας σε αυτά που σας φωνάζει η διαίσθησή σας.

Ακούγοντας την καρδιά και τη διαίσθησή σας, παίζετε το ασφαλέστερο παιχνίδι που θα μπορούσατε, ακόμα κι αν δεν σας σώζει από απογοήτευση και πόνο. Αλλά αυτό είναι που αποκαλούμε ζωή.

Χ.Μ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση