Ο διαγωνισμός διηγήματος που συνδιοργανώθηκε από το Harmony and Creativity, την Εναλλακτική Δράση και την Εναλλακτική Ατζέντα, ολοκληρώθηκε. Πάνω από 150 κείμενα, στην πλειοψηφία τους εξαιρετικά, έκαναν δύσκολο το έργο της επιλογής για την επιτροπή του Harmony & Creativity που ήταν επιφορτισμένη με την ανάδειξη των νικητών.

Στον διαγωνισμό αυτό υπήρξαν τρία ενδιαφέροντα σημεία. Το πρώτο είναι ότι κέρδισαν δύο άντρες και δύο γυναίκες. Το δεύτερο είναι ότι τα δύο πρώτα κείμενα, αν και εντελώς διαφορετικά στο περιεχόμενό τους έχουν εξαιρετικά παρεμφερή τίτλο. Το διήγημα που κέρδισε το πρώτο βραβείο έχει τίτλο “Όνειρο Θερινής Νυκτός” και αφορά έναν ερωτευμένο άνδρα που παντρεύει τη γυναίκα που αγαπά με έναν άλλον άνδρα. Το διήγημα που κέρδισε το δεύτερο βραβείο, έχει τίτλο «Το Άδοξο Τέλος Ενός Γερασμένου Ονείρου Θερινής Νυκτός» και πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ. Το τρίτο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι δύο κείμενα ισοψήφισαν στο τρίτο βραβείο και έτσι το μοιράζονται.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου στον χώρο του Harmony and Creativity, Λ. Κηφισίας 125 – 127 στο Harmony and Creativity

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Μάριαμ Συρεγγέλα με το διήγημά της «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Γιώργος Παγωνάκης με το διήγημά του «Το Άδοξο Τέλος Ενός Γερασμένου Ονείρου Θερινής Νυκτός».

Στη Τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο Ιωάννης Χατζαντωνάκης με το διήγημά «Ο Έμπορος» και η Στέλλα Φραντζή με το διήγημά της «Η Γένεση … Αλλιώς».

Και τα τέσσερα διηγήματα θα δημοσιευθούν στις σελίδες της Εναλλακτικής Δράσης και της Εναλλακτικής Ατζέντας, καθώς και στη σελίδα του perfectenglish και της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity.

Όπως είπαν οι δημιουργοί του Harmny & Creativity, Δημήτρης Μπογιατζής και Νίκη Ορφανουδάκη:

Η μαζική συμμετοχή, ο ενθουσιασμός και το ταλέντο των υποψηφίων αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πνευματική ζωή του τόπου μας ανθεί παρά την πολιτική και οικονομική κρίση— και πώς να μην ανθεί με την πολιτιστική παρακαταθήκη που άφησαν οι Καζαντζάκης, Σεφέρης, Ελύτης, Καβάφης, Ρίτσος, και τόσοι άλλοι— και το μήνυμα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το μέλλον.

Το Harmony & Creativity  διοργανώνει retreats, μαθήματα δημιουργικής γραφής, ομάδες Coaching και πολλά άλλα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα δημιουργικής γραφής εδώ ή να δείτε όλες τις εκδηλώσεις εδώ

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα δημιουργικής γραφής εδώ

Η Εναλλακτική Δράση, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους συνεργάτες της για τον εξαιρετικό αυτόν διαγωνισμό.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε