, ,

5 τροφές που προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση εκτός από το νερό

Σύμφωνα με τον κλασικό κανόνα, χρειάζεται να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα (κάποιοι ειδικοί συστήνουν και περισσότερο). Και σε πολλούς από εμάς φαίνεται

5 τροφές που προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση εκτός από το νερό

Σύμφωνα με τον κλασικό κανόνα, χρειάζεται να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα (κάποιοι ειδικοί συστήνουν και περισσότερο). Και σε πολλούς από εμάς φαίνεται δύσκολη υπόθεση ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά αν βρισκόμαστε συνέχεια σε κλιματιζόμενους χώρους. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μείνετε ενυδατωμένοι. Άλλωστε, το 20% της καθημερινής μας πρόσληψης σε νερό προέρχεται από στέρεες τροφές, ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά.

5 τροφές που προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση εκτός από το νερό

Αγγούρι

Περιεκτικότητα σε νερό: 96.7%. Αυτό το λαχανικό έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και είναι τέλειο για σαλάτες ή και κομμένο σε φέτες με λίγο ξύδι. Αν θέλετε να αυξήσετε την ενυδατική του ιδιότητα, προσθέστε το σε γιαούρτι, ανακατέψτε το με μέντα.

Advertisment

Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 91.5 %. Είναι προφανές ότι αυτό το καλοκαιρινό φρούτο είναι γεμάτο νερό, αφού είναι τόσο ζουμερό. Εκτός από νερό αποτελεί πλούσια πηγή λυκοπένιου, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει κατά του καρκίνου.

Πορτοκάλια

Περιεκτικότητα σε νερό: 90.5 %. Όπως και άλλα εσπεριδοειδή, έτσι το πορτοκάλι είναι ένα αρκετά ζουμερό φρούτο (αν επιλέξετε τα κατάλληλα βέβαια). Φαίνεται ότι τα εσπεριδοειδή όμως διαθέτουν κι άλλα οφέλη πέρα από την ενυδάτωση: μειώνει τη χοληστερόλη, το λίπος γύρω από τη μέση και σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή.

Σπανάκι

Περιεκτικότητα σε νερό: 91.4%. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο πολύ νερό περιέχει, όταν το βράζετε. Πολύ γρήγορα απελευθερώνει όλο το νερό του. Γι΄ αυτό και προτιμήστε να το καταναλώσετε ωμό, προσθέτοντας στη σαλάτα σας ή στο σάντουιτς σας για επιπλέον ενυδάτωση. Πλούσιο επίσης σε κάλιο, φυτικές ίνες και φολικό οξύ, πολύτιμα στοιχεία για τον εγκέφαλο και το πεπτικό σύστημα.

Advertisment

Ντομάτες

Περιεκτικότητα σε νερό: 94.5%. Οι κομμένες ντομάτες σε κάθε σχέδιο και μορφή θα είναι πάντα βασικό συστατικό της μαγειρικής μας, είτε στις σούπες, στις σαλάτες, στις σάλτσες, είτε στα σάντουιτς. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, μη μένετε σε μία, έχουν σχεδόν τον ίδιο βαθμό ενυδάτωσης.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση