Με μια ιστορία 3.000 περίπου χρόνων, η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό σύστημα για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Η προσέγγισή της είναι θεμελιωδώς διαφορετική από εκείνη της Δυτικής ιατρικής. Η κατανόηση του ανθρώπινου σώματος στηρίζεται στην κατανόηση της λειτουργίας όλου του σύμπαντος.

Μία από τις βασικές αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρική είναι ότι το «Τσι», η ζωτική ενέργεια του σώματος κυκλοφορεί μέσω καναλιών, που ονομάζονται μεσημβρινοί, οι οποίοι διαθέτουν παρακλάδια που τους συνδέουν με όλα μας τα ζωτικά όργανα. Η κλινική διάγνωση, όπως και η θεραπεία, βασίζεται κυρίως σε δύο θεωρίες: στην θεωρία του γιν-γιανγκ και στη θεωρία των πέντε στοιχείων. Αυτές οι θεωρίες, που διέπουν όλα τα φαινόμενα και τους νόμους της φύσης, διέπουν επίσης και όλες τις δραστηριότητες και τις παθολογικές μεταβολές του ανθρώπινου σώματος.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα θεραπευτικά συστήματα του πλανήτη μας. Στην διαδρομή της μέσα σε χιλιάδες χρόνια διατηρεί τη ζωντάνια της ακόμη και σήμερα, μέσα από τη συνεχόμενη πρακτική της, τόσο στην Ανατολή, όσο πλέον και στη Δύση. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά της οφείλεται στις αρχές και στη θεωρία της, που επιβεβαιώνονται σταθερά στην καθημερινή ζωή μέσα από την παρατήρηση και την κατανόηση των φυσικών νόμων, καθώς και από την αποτελεσματικότητα που έχει μία θεραπεία, όταν εφαρμόζεται στη βάση των αρχών αυτών.

Η αναγνώριση των φυσικών νόμων και η ενσωμάτωσή τους στο σωματικό και ψυχολογικό μας πεδίο, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βιώνουμε την ύπαρξή μας ως μέρος του όλου, δηλαδή της πλάσης. Η συνειδητότητα που αφυπνίζεται τότε, γίνεται η κινητήριος δύναμη που μας οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής πολύ πιο ευεργετικό, όχι μόνο για την ατομική ευημερία, αλλά και για το όφελος της κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις βασικές αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, τότε, αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο κύκλο σεμιναρίων εκπαίδευσης στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική που θα παραδώσει η πολύ έμπειρη θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας βιβλίων Παραδοσιακής Κινζικής Ιατρικής, Άρτεμη Καρνέζη στον Πολυχώρο Χείρωνα.

Πρόκειται για ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει τόσο ο Πολυχώρος Χείρωνας όσο και η Αρτεμης Καρνέζη και ξεκινάει τον ερχόμενο Οκτώβριο

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φίλους της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Φιλοσοφίας και ταυτόχρονα σε όλους όσους θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα και να αναπτυχθούν μέσα από την πανάρχαιη σοφία της. Απευθύνεται επίσης σε θεραπευτές κάθε κατεύθυνσης, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν την οπτική τους, μέσα από ένα ολιστικό και απολύτως φυσικό μονοπάτι προσέγγισης της ζωής και της υγείας.

Το εργαστήριο ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου 2018, στον Πολυχώρο Χείρωνα και θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα, 17.30 με 21.00, έως και το Μάϊο του 2019. Οι θεματικές ενότητες μπορούν να παρακολουθηθούν και μεμονωμένα. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ ή μέσω της Γραμματείας του Πολυχώρου στο τηλ 210 6657084 .

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε