Μπορεί ένας άνθρωπος να  μάθει να δίνει προτεραιότητα στους άλλους;  Και πώς αποφασίζει ότι είναι αυτό που θέλει να κάνει;

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδικός παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου “ΑΛΜΑ” έχει αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά με αναπηρία.

Όταν, πριν από χρόνια, ένα φιλικό της ζευγάρι «έχασε» ξαφνικά την κόρη του, η κ. Γιαννακοπούλου υποσχέθηκε πως θα παραμείνει στο χώρο της ειδικής αγωγής και δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να στηρίζει το άλλο τους παιδί που έχει νοητική υστέρηση.

Το 1996 αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά με αναπηρία  και έτσι ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», όπως είναι το πλήρες όνομά του.

Ποιος είναι ο σκοπός του; Μέσα από διάφορες δραστηριότητες (εκδρομές, αθλητικά προγράμματα, λέσχες, ημερίδες κτλ) να εφοδιάσει παιδιά και εφήβους με αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές με τις απαραίτητες εκείνες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην κοινωνία.

Μάλιστα, ο σύλλογος δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους που χρειάζονται καθημερινά όση περισσότερη βοήθεια μπορούν για να ανταπεξέλθουν στη φροντίδα αυτών των παιδιών αλλά και στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στην καθημερινότητά της η Κατερίνα δεν έχει την «πολυτέλεια» να μη νιώθει καλά. Ο πονοκέφαλος ή οι σωματικοί πόνοι υποχωρούν μπροστά στο αίσθημα ευθύνης που νιώθει απέναντι σε αυτά τα παιδιά, τα οποία ξέρει ότι τη χρειάζονται περισσότερο.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν στιγμές δύσκολες ή επίπονες. Στιγμές που αισθάνεται ότι οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν. Η κ. Γιαννακοπούλου έχει μάθει, όμως, να δίνει ό,τι έχει ξεπερνώντας τον πόνο. Έτσι αυτό που χρειάζεται είναι δυνατές λύσεις.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε