, ,

Το μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου για το 2018

Το Tripadvisor χάρισε στο Μουσείο της Ακρόπολης μια σημαντική διάκριση. Ανήκει πια στα δέκα καλύτερα μουσεία του κόσμου, σύμφωνα με τα Travellers Choice Awards,

Το μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου για το 2018

Το Tripadvisor χάρισε στο Μουσείο της Ακρόπολης μια σημαντική διάκριση. Ανήκει πια στα δέκα καλύτερα μουσεία του κόσμου, σύμφωνα με τα Travellers Choice Awards, προσπερνώντας ακόμα και το Μουσείο του Λούβρου.

Τα εν λόγω βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο με κριτήριο τις προτιμήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών και χρηστών της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού χρειάστηκαν 12 μήνες και η βοήθεια ενός ειδικού αλγορίθμου, ο οποίος υπολόγισε όλες τις κριτικές των ταξιδιωτών και επισκεπτών. Συγκεκριμένα, η πρώτη δεκάδα διαμορώνεται ως εξής:

Advertisment

1. Musee d’Orsay – Παρίσι, Γαλλία

2. The National 9/11 Memorial & Museum – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

3. The Metropolitan Museum of Art – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Advertisment

4. The British Museum – Λονδίνο, Βρετανία

5. Prado National Museum – Μαδρίτη, Ισπανία

6. Acropolis Museum – Αθήνα, Ελλάδα

7. Louvre Museum – Παρίσι, Γαλλία

8. The National WWII Museum – Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

9. National Museum of Anthropology – Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

10. War Remnants Museum – Χο Τσι Μιν, Βιετνάμ

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη διάκριση, αφού μπορεί στην παγκόσμια λίστα να βρίσκεται στην έκτη θέση, αλλά πανευρωπαϊκά έλαβε την τέταρτη θέση, ακόμα δηλαδή πιο ψηλά.

Το μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουλίου του 2009 και χτίστηκε για να στεγάσει όλα τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές τους, καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως τη Ρωμαϊκή και την Παλαιοχριστιανική Αθήνα.

Εκτός όμως από τα μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα, τα τελευταία χρόνια το μουσείο φιλοξενεί πολυάριθμες εκδηλώσεις μουσικής, ομιλιών και ξεναγήσεων. Τα τελευταία χρόνια μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ σε κάθε αυγουστιάτικη πανσέληνο και οι επισκέπτες μπορούν να το επισκεφθούν δωρεάν.

Ένα από τα σχόλια δημοσιευμένα στο TripAdvisor αναφέρει ότι το ίδιο το μουσείο, αλλά και τα εκθέματά του είναι εντυπωσιακά: «Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση