,

Είμαστε τα “θέλω” μας

“Θέλω” σημαίνει επιθυμώ, σημαίνει χρειάζομαι, σημαίνει έχω ανάγκη. Καθημερινά χρησιμοποιείς το ρήμα “θέλω” δεκάδες φορές. Πόσα όμως από τα καθημερινά σου “θέλω” εκφράζουν την

Είμαστε τα "θέλω" μας

“Θέλω” σημαίνει επιθυμώ, σημαίνει χρειάζομαι, σημαίνει έχω ανάγκη. Καθημερινά χρησιμοποιείς το ρήμα “θέλω” δεκάδες φορές. Πόσα όμως από τα καθημερινά σου “θέλω” εκφράζουν την πραγματική σου επιθυμία και την ζωτική ανάγκη του εαυτού σου για κάτι; Πόσα από αυτά τα θέλω είναι δικά σου και πόσα είναι κατασκευασμένα από άλλους;

Στάσου με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου. Αφαίρεσε τα “θέλω” των άλλων, που λειτουργούν ως παράσιτα και πνίγουν τα πραγματικά δικά σου “θέλω”. Πόσα από τα δικά σου “θέλω” έχουν ειπωθεί κατά τη διάρκεια μιας οποιασδήποτε ημέρας; Ελάχιστα ή κανένα.

Advertisment

Τα δικά σου θέλω τα έχεις αφήσει, χωρίς φωνή, χωρίς δύναμη, χωρίς ψυχή, θαμμένα. Και μην τολμήσεις να κατηγορήσεις τα “παράσιτα”, γιατί εσύ τα άφησες να θεριέψουν, εσύ τους έδωσες φωνή και δύναμη.

“Θέλω” σημαίνει Εγώ επιθυμώ, σημαίνει Εγώ χρειάζομαι, σημαίνει Εγώ έχω ανάγκη. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσεις φωνή στα δικά σου θέλω. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσεις δύναμη και ψυχή σε αυτά που πραγματικά εσύ επιθυμείς, σε αυτά που έχεις ανάγκη εσύ.

Τα λόγια σου έχουν δύναμη και ψυχή, σταμάτα λοιπόν να δίνεις δύναμη στα “παράσιτα” και κάνε το κάθε “θέλω” που φεύγει από τα χείλη σου, να είναι το δικό σου θέλω. Μη φοβηθείς και μη ντραπείς. Είμαστε τα “θέλω”, οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είσαι τα “θέλω” σου και είσαι περήφανος γι αυτό.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση