,

Ινδία: Προϊστορικά πετρογλυφικά αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού

Μία νέα ανακάλυψη έρχεται να προσθέσει καινούργιες σελίδες στην ιστορία που γνωρίζαμε έως σήμερα. Στην επαρχία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας ανακαλύφθηκαν προϊστορικά πετρογλυφικά που

Ινδία: Προϊστορικά πετρογλυφικά αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού

Μία νέα ανακάλυψη έρχεται να προσθέσει καινούργιες σελίδες στην ιστορία που γνωρίζαμε έως σήμερα. Στην επαρχία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας ανακαλύφθηκαν προϊστορικά πετρογλυφικά που χρονολογούνται σύμφωνα με τους ειδικούς γύρω στο 10.000 π.Χ κάνοντας τα έτσι μερικά από τα αρχαιότερα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Τα προαναφερθέντα πετρογλυφικά, βρέθηκαν σε 52 λόφους της περιοχής θαμμένα κάτω από πολλά μέτρα λάσπης και σκόνης. Αυτό ωστόσο που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι πως από τους 52 λόφους που βρίσκονταν θαμμένα τα αρχαία ευρήματα μόνο πέντε χωριά γνώριζαν την ύπαρξή τους. Τα πέντε αυτά χωριά αποδείχτηκε πως όχι μόνο τα προσέχουν υπέρ του δέοντος αλλά τα λατρεύουν και ως «ιερά».

Advertisment

Ινδία: Προϊστορικά πετρογλυφικά αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού

Πέρα από το δέος που προκαλεί η συγκεκριμένη ανακάλυψη, μας δίνονται πληροφορίες για έναν νέο πολιτισμό που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του. Τα συγκεκριμένα ευρήματα απεικονίζουν κατά κύριο λόγο ζώα, πουλιά, ανθρώπινες φιγούρες και γεωμετρικά σχέδια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενδεχομένως να δημιουργήθηκαν από κυνηγούς της εποχής εκείνης και όχι από γεωργούς όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως πέρα από την απεικόνιση γνωστών για την περιοχή ζώων αλλά και γνώριμων σε εμάς όπως χελώνες και φάλαινες, βρέθηκαν και πετρογλυφικά σε σχήμα ρινόκερων και ιπποπόταμων. Τα τελευταία δύο ζώα, δεν κατοικούσαν ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή της Ινδίας, δημιουργώντας έτσι το πολύ σημαντικό ερώτημα: Τα ζώα αυτά υπήρχαν παλαιότερα στην Ινδία, ή τα σχεδίασαν άνθρωποι που “μετανάστευσαν” στην Ινδία από άλλη περιοχή;

Advertisment

Ινδία: Προϊστορικά πετρογλυφικά αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού

Η κυβέρνηση της Ινδίας και όπως φαίνεται και όλη η επιστημονική κοινότητα του τομέα θεωρούν τα συγκεκριμένα πετρογλυφικά μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα μας οδηγήσει σε νέα δεδομένα και γνώσεις για το παρελθόν μας αλλά κυρίως για την Ινδία και τον τρόπο που κατοικούσαν, κυνηγούσαν και λάτρευαν τους θεούς τους οι Ινδοί της αρχαιότητας.

Να σημειωθεί πως η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από τους εξερευνητές Σουντίρ Ριζμπούντ και Μανότζ Μαράθε και πως η κυβέρνηση της Ινδίας σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει επιπλέον την έρευνά τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση