Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», έχει την απάντηση

«Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν πέσει, ξέρει ότι πρέπει να σηκωθεί και να συνεχίσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, η ζωή είναι πιο δυνατή από εμάς, και πρέπει να την ακολουθείς» απαντά η κ. Γιαννακοπούλου όταν τη ρωτούν τι σημαίνει δυνατός άνθρωπος.

Είναι έτσι ακριβώς. Η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας δεν μετριέται με τις επιτυχίες ή με την απόσταση που διανύουμε σε έναν δρόμο ομαλό, ανοιχτό, χωρίς εμπόδια.

Μετριέται μέσα από τις πτώσεις, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και φυσικά τις στιγμές εκείνες που αναγκαζόμαστε να τα παρατήσουμε για να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Σε αυτή τη μακρά της πορεία ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» -βοηθώντας παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση- η Κατερίνα Γιαννακοπούλου έχει μάθει ότι δεν υπάρχουν εύκολες μέρες. Ότι πολλές φορές χρειάζεται πείσμα και θέληση ακόμη και για να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι.

Και όλα αυτά μέσα σ’ ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί και δεν υποστηρίζει όσο θα έπρεπε αυτούς τους ανθρώπους.Η χαρά και η ικανοποίηση που παίρνει, όμως, από τα χαμόγελά τους της αρκούν για να μπορεί να συνεχίσει.

Υπάρχουν, φυσικά, και μέρες που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Ακόμα και τότε, όμως, ξέρει ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά γιατί δεν έχουν κανέναν άλλον. Έχει μάθει να προσφέρει ξεπερνώντας τον πόνο. Όταν δεν τα καταφέρνει, αναζητά μια δυνατή λύση.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε