,

Υπάλληλος της Google έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του αριθμού “π” με 31,4 τρισεκατομμύρια ψηφία

Μια υπάλληλος της Google κατάφερε κάτι πραγματικά μοναδικό σπάζοντας ενα παγκόσμιο ρεκόρ. Πρόκειται για το παγκόσμιο ρεκόρ για τον υπολογισμό του αριθμού «π». Η

Υπάλληλος της Google έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του αριθμού "π" με 31,4 τρισεκατομμύρια ψηφία

Μια υπάλληλος της Google κατάφερε κάτι πραγματικά μοναδικό σπάζοντας ενα παγκόσμιο ρεκόρ. Πρόκειται για το παγκόσμιο ρεκόρ για τον υπολογισμό του αριθμού «π».

Η Έμμα Χαρούκα Ιβάο δεν έσπασε τυχαία το ρεκόρ, αλλά ήταν αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς με συνέπεια και υπομονή. Η Έμμα, πέρασε 4 μήνες εργαζόμενη στον αριθμό “π” και κατάφερε να υπολογίσει τον αριθμό «π» στο αστρονομικό ποσό των 31,4 τρισεκατομμυρἰων ψηφίων.

Advertisment

Ο αριθμός «π» δεν είναι τυχαία, ο πιο δημοφιλής και πολυσυζητημένος αριθμός στον κλάδο των μαθηματικών, αφού πρόκειται για έναν αριθμό ο οποίος συνεχίζεται απεριόριστα χωρίς επανάληψη, ενώ υπολογίζεται διαιρώντας την περιφέρεια του κύκλου με τη διάμετρό του.

Καθώς τα πρώτα τρία ψηφία του αριθμού αυτού είναι 3,14 κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια πόσο μεγάλος μπορεί να είναι αυτός ο αριθμός. Η Έμμα, ξεκίνησε την έρευνά της στην εργασία της, δηλαδή στα γραφεία της Google στην περιοχή του Σιάτλ, όπου εργάζεται ως προγραμματίστρια.

Χρησιμοποιώντας 25 εικονικές μηχανές Google Cloud, κατάφερε να δημιουργήσει έναν αριθμό που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Αυτό που έκανε η Έμμα, πιστοποιήθηκε επίσημα από την Guinness World Records. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι η τρίτη γυναίκα που θέτει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τον υπολογισμό του αριθμού σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ για τον αριθμό «π» ο οποίος ήταν 22,4 τρισεκατομμύρια ψηφία.

Advertisment

Η Google έκανε την ανακοίνωση στις 14 Μαρτίου, 3.14 – η ημερομηνία όπως γράφεται στα αγγλικά είναι ίδια με τον αριθμό «π», η οποία είναι γνωστή ως η Μέρα Π.

Σύμφωνα με την Έμμα, ένα παιδικό της όνειρο πραγματοποιήθηκε καθώς προετοιμαζόταν για αυτό από την ηλικία των 12 ετών. Η Ιβάο είπε ότι την βοήθησε στον τελικό υπολογισμό του «π» ο Αλεξάντες Γι. Ο Γι εφηύρε ένα πρόγραμμα με την ονομασία « y-cruncher» για τον υπολογισμό του «π» και άλλων σταθερών. Η Έμμα είχε επίσης τη βοήθεια από τον πρώην καθηγητής της και κάτοχος προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ για το «π» Νταϊσούκ Τακαχάσι ο οποίος την βοήθησε με πολύτιμες συμβουλές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση