Συνταγή: Μάσκα χεριών με πατάτα για απαλότητα και ενυδάτωση

Και ποια γυναίκα δεν θέλει αψεγάδιαστη επιδερμίδα, φωτεινή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά και να ακτινοβολεί ομορφιά και γοητεία; Όλες οι γυναίκες δαπανούν χρόνο και

Συνταγή: Μάσκα χεριών με πατάτα για απαλότητα και ενυδάτωση

Και ποια γυναίκα δεν θέλει αψεγάδιαστη επιδερμίδα, φωτεινή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά και να ακτινοβολεί ομορφιά και γοητεία; Όλες οι γυναίκες δαπανούν χρόνο και χρήμα για την περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών, με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη ομορφιά τους.

Φυσικά, οι πρωταγωνιστές της γοητείας μας είναι το πρόσωπο και τα μαλλιά μας αφού είναι τα πρώτα σημεία πάνω μας τα οποία παρατηρούν πιο έντονα οι άλλοι. Άλλωστε, λένε ότι την πρώτη εντύπωση την κάνουμε στους άλλους τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα της γνωριμίας μας.

Advertisment

Ωστόσο, ένα ακόμη σημαντικό σημείο στη γοητεία μας το οποίο παρατηρούν πολλοί άντρες αλλά και γυναίκες είναι αυτό των χεριών μας. Τα χέρια μας μαρτυρούν πολλά περισσότερα για το στιλ και το χαρακτήρα μας από όσα νομίζουμε και αυτό συμβαίνει γιατί εκτός από το μανικιούρ το οποίο “προδίδει” τις διαθέσεις μας, φαίνεται και η ηλικία μας.

Όμως, τα χέρια μας είναι ένα από τα σημεία το σώματός μας το οποίο αμελούμε συχνά να περιποιηθούμε καθώς το έχουμε τόσο δεδομένο στην καθημερινότητά μας. Ευτυχώς, η φύση έχει προνοήσει για εμάς και μας έχει εφοδιάσει με όλα τα κατάλληλα τρόφιμα, όχι μόνο για να τραφούμε αλλά και για να ομορφύνουμε.

Η πατάτα εκτός από υπέροχη γεύση και σημαντικές ουσίες που προσφέρει στον οργανισμό μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου ευεργετικά και σε συνταγές ομορφιάς ώστε να μας προσφέρει απαλή επιδερμίδα και βελούδινο άγγιγμα στα χέρια.

Advertisment

Μάσκα χεριών με πατάτα για απαλότητα και φροντίδα

– Θα χρειαστούμε μια μεσαία πατάτα, την οποία θα πρέπει να ψήσουμε κανονικά στο φούρνο.

– Λιώνουμε την πατάτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

– Απλώνουμε το μείγμα στην περιοχή των χεριών και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

– Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σαπούνι. Το μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί ξανά 2-3 φορές την εβδομάδα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση