, , , , , , ,

10 εύκολες και γρήγορες ιδέες για να ετοιμάσουμε πρωινό σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ένα γερό πρωινό γεύμα μας βοηθά να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση την υπόλοιπη μέρα.

10 εύκολες και γρήγορες ιδέες για πρωινό σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ένα γερό πρωινό γεύμα μας βοηθά να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση την υπόλοιπη μέρα. Αλλά οι έρευνες έχουν επανειλημμένως αποδείξει ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό μας αποτελεί το κλειδί για να νιώθουμε χορτάτοι και να αποφεύγουμε την έντονη επιθυμία για γλυκό. Αν είστε πολύ βιαστικοί όμως το πρωί, οι παρακάτω εύκολες και υγιεινές ιδέες θα σας αποτρέψουν από το να αφήσετε το σπίτι χωρίς να έχετε φάει.

10 εύκολες και γρήγορες ιδέες για πρωινό σε λιγότερο από 10 λεπτά

Πρωινό ρόφημα με γιαούρτι

Είναι μία από τις πιο εύκολες ιδέες για πρωινό, επειδή μπορείτε να το καταναλώσετε όσο ετοιμάζεστε. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Βάλτε στο μπλέντερ ροδάκινο και γιαούρτι, προσθέστε αν θέλετε γάλα και χυμό πορτοκάλι μαζί με λίγο πάγο.

Advertisment

Γεύμα βρώμης με κόκκινα φρούτα

Γεμίστε ένα μπολ με βρώμη, προσθέστε λίγο γιαούρτι ή γάλα. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κομμένα καρύδια και τέλος κόκκινα φρούτα που είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Μάφιν αυγού

Μάφιν αυγού Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μάφιν, τα μάφιν αυγού είναι γεμάτα πρωτεΐνη, χωρίς να περιέχουν ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι και ντομάτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας, να τα βάλετε στο ψυγείο και να παίρνετε όποτε θέλετε.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μάφιν, τα μάφιν αυγού είναι γεμάτα πρωτεΐνη, χωρίς να περιέχουν ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι και ντομάτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας, να τα βάλετε στο ψυγείο και να παίρνετε όποτε θέλετε.

Advertisment

Ομελέτα με μανιτάρια

Τα αυγά χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να μαγειρευτούν. Μπορείτε, για μεγαλύτερη ευκολία, να τα κάνετε scrabbled και να ολοκληρώσετε το πιάτο σας με μανιτάρια.

Βάφλες με κόκκινα φρούτα

Οι κατεψυγμένες βάφλες δεν είναι μόνο για παιδιά. Όσο ντύνεστε, βάλτε στην τοστιέρα μια βάφλα. Όταν είναι έτοιμη, απλώστε μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου. Ύστερα, πάνω από αυτό προσθέστε τα κόκκινα φρούτα της επιλογής σας και αν θέλετε έξτρα θερμίδες για να νιώσετε χορτάτοι, καλύψτε από πάνω με άλλη μια βάφλα και φτιάξτε σάντουιτς.

Smoothie με γιαούρτι και φράουλα

Τα smoothies είναι άλλη μια σπουδαία επιλογή πρωινού, ειδικά αν προτιμάτε τα κατεψυγμένα φρούτα. Μια συνταγή είναι φράουλες, που διαθέτουν βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες. Χυμό πορτοκαλιού και γιαούρτι.

Φυστικοβούτυρο και μέλι σε τοστ

10 εύκολες και γρήγορες ιδέες για πρωινό σε λιγότερο από 10 λεπτά

Βάλτε στην τοστιέρα ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως και αλείψτε μετά με μια κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο και 1 κουταλιά μέλι. Από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές που όμως παρέχουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Τοστ αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά όταν το βρίσκουμε σε σάντουιτς έξω, αποδεικνύεται πολύ ακριβό. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι όμως. Αλείψτε το τοστ σας με αβοκάντο και αν θέλετε έξτρα γεύση, προσθέστε πεστο, καπνιστό σολομό ή τυρί.

Φρούτα και τυρί

Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα αυτό το συνδυασμό, αλλά είναι εξαιρετικά θρεπτικός. Κόψτε ένα μήλο και λίγο τυρί cheddar και συνοδεύστε με κρακεράκια. Αν δεν προλαβαίνετε, τα βάζετε απλά στη τσάντα σας και τα παίρνετε μαζί σας.

Τορτίγια με αυγό

Μοιάζει λίγο με μεξικάνικο πρωινό, αλλά στην πιο απλή της μορφή. Τηγανίστε ελαφρά το αυγό σας και προσθέστε το πάνω σε ζεστή τορτίγια. Αν θέλετε έξτρα πρωτεΐνη, προσθέστε μια φέτα γαλοπούλα ή λίγο τυρί. Πασπαλίστε με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και φυσικά πιπέρι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία
3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση