5 χρυσές συμβουλές για αυτοπεποίθηση!

Μήπως λαχταράς να είσαι ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση στη ζωή σου; Είναι μια διαδικασία που θα σε απελευθερώσει και θα σε βοηθήσει να βγεις

5 χρυσές συμβουλές για αυτοπεποίθηση!

Μήπως λαχταράς να είσαι ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση στη ζωή σου; Είναι μια διαδικασία που θα σε απελευθερώσει και θα σε βοηθήσει να βγεις από αδιέξοδα και να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι και σου αξίζει!

Πέντε είναι τα κρυμμένα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση:

1. Δεν “εξαρτώνται” από το αποτέλεσμα

Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν ανησυχούν για την έκβαση της κατάστασης. Η προσοχή τους εστιάζεται στην ενέργεια ή τη δραστηριότητα που θα τους οδηγήσει εκεί που επιθυμούν και όχι μόνο στο αποτέλεσμα.

Advertisment

Σε περίπτωση που αποτύχουν, βιώνουν την προσπάθεια ως μια εμπειρία ζωής παρά ως μια αντανάκλαση του ποιοι είναι. Δεν αξιολογούν δηλαδή τον εαυτό τους από το αποτέλεσμα, αλλά από την διαδικασία που τους οδηγεί στην πραγμάτωση του ονείρου τους.

2. Ξέρουν να αξιολογούν τους εαυτούς τους με ακρίβεια

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά για να αναπτύξετε αυθεντική αυτοπεποίθηση, χρειάζεται να επιδείξετε ένα μικρό κομμάτι σκληρής αυτο-ειλικρίνειας. Εάν έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τις δυνατότητές σας, είναι πιθανό να σοκαριστείτε και να αποκαρδιωθείτε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αναμένατε.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε μια αντικειμενική αξιολόγηση των ικανοτήτων σας, αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να επιτύχετε σε ό,τι επιθυμείτε, αρκεί να ξέρετε τα όρια και τις δυνατότητές σας.

Advertisment

3. Αποδέχονται την κριτική και τις συμβουλές των άλλων

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι σε θέση να δεχθούν εποικοδομητική κριτική από τους άλλους, χωρίς να παίρνουν αμυντική θέση. Η προσοχή των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση δεν εστιάζεται στο κατά πόσο οι άλλοι τους αντιλαμβάνονται ως ικανούς, αλλά στο πώς μπορούν να βελτιωθούν για το μέλλον. Εν ολίγοις, βλέπουν την κριτική ως ένα χρήσιμο εργαλείο που τους βοηθά στο δρόμο προς την επιτυχία και δεν τους δεσμεύει.

4. Εξασκούν τη θετική μελλοντική απεικόνιση

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν ένα πολύ καλό τρικ που χρησιμοποιούν προς όφελός τους: οπτικοποιούν τις ικανότητές τους σε ένα ορισμένο τμήμα της ζωής τους, μέχρι τα νευρωνικά τους δίκτυα να επαναπρογραμματιστούν για την επιτυχία.

Με απλά λόγια, ένα άτομο με αυτοπεποίθηση βλέπει ήδη τον εαυτό του πετυχημένο, να έχει φτάσει τους στόχους και τα όνειρά του, τα “νιώθει και τα κάνει εικόνα” μέσα στη ψυχή και το μυαλό του, αποκτώντας θετική ενέργεια, δύναμη και θάρρος μέχρι να κατακτήσει αυτά που θέλει.

5. Επιλέγουν τις δραστηριότητές τους προσεκτικά

Δεν μπορείτε να είστε οι καλύτεροι σε όλα και αν είστε άνθρωπος με αυτοπεποίθηση το γνωρίζετε αυτό. Αντιθέτως οι δυναμικοί επιμένουν σε αυτό που γνωρίζουν ότι πρόκειται να τους δώσει αυτοπεποίθηση.
Είναι αρκετά απλό να συνειδητοποιήσετε ότι αν θέλετε να αισθάνεστε σιγουριά, θα πρέπει να περνάτε το χρόνο σας κάνοντας αυτά ακριβώς τα πράγματα που σας δίνουν αυτοπεποίθηση.

Η Αδαμαντία Καζάκου διοργανώνει στις 23 Ιουνίου βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Τα 14 κλειδιά της Αυτοπεποίθησης”. Μάθετε περισσότερα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση