,

Η αγάπη απαιτεί σκληρή δουλειά και συνειδητή προσπάθεια

Η αγάπη πρέπει να έχει μια ελαφριά, γλυκιά γεύση. Όχι πικρή και βαριά. Πρέπει να κάνει τη ζωή μας όμορφη. Να μας βοηθά να

Η αγάπη απαιτεί σκληρή δουλειά και συνειδητή προσπάθεια

Η αγάπη πρέπει να έχει μια ελαφριά, γλυκιά γεύση. Όχι πικρή και βαριά. Πρέπει να κάνει τη ζωή μας όμορφη. Να μας βοηθά να βιώνουμε πράγματα που δεν έχουμε νιώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Να φτάνουμε σε ύψη που ποτέ δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν. Να πέφτουμε σε μια θεία αίσθηση έκστασης.

Η αγάπη πρέπει να ξυπνά τον καλύτερό μας εαυτό, να μας βοηθά να εξελισσόμαστε. Πρέπει να μας κινητοποιεί να ανοιγόμαστε και να αρχίζουμε να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τους φακούς της καρδιάς μας Αλλά η αγάπη απαιτεί επίσης και προσπάθεια. Απαιτεί πολλές θυσίες.

Advertisment

Οι καλές σχέσεις δεν εμφανίζονται εν μία νυκτί

Όταν αγαπάτε κάποιον, παλεύετε με όλο σας το είναι για να προστατεύσετε ό,τι έχετε. Τα βάζετε με πράγματα που προσωπικά δεν βρίσκετε καθόλου απολαυστικά. Συμβιβάζεστε για χάρη της σχέσης. Αποδέχεστε αλλαγές επειδή είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσετε μπροστά.

Δεν φεύγετε αμέσως μόλις βιώσετε λίγο δράμα. Δεν μπορείτε να υποκρίνεστε ότι αγαπάτε κάποιον και ύστερα να τρέχετε μακριά κάθε φορά που χρειάζεται να δώσετε μια μάχη. Η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι.

Είτε είστε εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα, κρατώντας χέρια και περπατώντας άφοβα προς το άγνωστο, ή δεν παίρνετε καν τον ίδιο δρόμο. Λυπάμαι, αλλά, η αγάπη δεν είναι μόνο ροζ σύννεφα, ζεστές αγκαλιές, ανέμελα πρωινά και άνετες νύχτες.

Advertisment

Θα υπάρξει πόνος, θλίψη, θυμός, δάκρυα και μάχες. Κι αν πραγματικά αγαπάτε τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα σας, θα κάνετε τα πάντα για να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές.

Επειδή όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, κάθεστε και μιλάτε μέχρι όλα να λυθούν. Παλεύετε, ουρλιάζετε, κλαίτε, αλλά ποτέ δεν τα παρατάτε. Τους δίνετε μια ευκαιρία να σας εξηγήσουν. Μοιράζεστε τις απόψεις σας.

Προτείνετε έναν συμβιβασμό. Σκέφτεστε όλα όσα εσείς οι δύο έχετε την ευκαιρία να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας. Συζητάτε μέχρι ο ήλιος να δύσει, η μέρα να τελειώσει. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, δεν τα παρατάτε στην πρώτη μάχη, στην πρώτη δυσκολία.

Όχι αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για ό,τι έχετε χτίσει με κόπο. Επειδή όταν αγαπάτε κάποιον, πραγματικά να τον αγαπάτε από τα βάθη της καρδιάς σας, μένετε μαζί του. Δεν εμφανίζεστε μόνο όταν όλα είναι άνετα για εσάς.

Δεν κρατάτε το χέρι του όταν είστε καλά και ύστερα το εγκαταλείπετε όταν περνούν μια δυσκολία. Είτε αυτό που βιώνουν είναι πόνος, είτε ευτυχία, είστε πάντα εκεί να κρατάτε το χέρι τους και να τους διαβεβαιώνετε ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν τους αφήνετε να υποφέρουν μόνοι. Είστε μαζί σε αυτό.

Επειδή όταν πραγματικά αγαπάτε κάποιον, πιστεύετε πως ό,τι κι αν είναι αυτό που βιώνετε, όσο είστε μαζί και κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου, μπορείτε να το ξεπεράσετε και να επιβιώσετε.

Stephanie Reeds

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση