,

7 έξυπνοι τρόποι για ευχάριστη οσμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Το να μυρίζουμε υπέροχα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών είναι σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και άνεση εμείς

7 έξυπνοι τρόποι να μυρίζουμε ευχάριστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Το να μυρίζουμε υπέροχα κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών είναι σημαντικό για δύο λόγους: πρώτον, για να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και άνεση εμείς οι ίδιοι και δεύτερον, για να δίνουμε καλή εντύπωση στους άλλους, αλλά και γιατί τους σεβόμαστε.

Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να αποφύγουμε τη δυσάρεστη και υπερβολική εφίδρωση πέρα από το γνωστό αποσμητικό, που χρειάζεται φυσικά να χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, όταν μπαίνει το καλοκαίρι, χρειάζεται να προτιμάμε τα υφάσματα εκείνα που δεν παγιδεύουν τη ζέστη και δεν δημιουργούν λεκέδες, αλλά απορροφούν την υγρασία.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να μειώσουμε την έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

7 έξυπνοι τρόποι να μυρίζουμε όμορφα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

1. Ενυδάτωση

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα συγκρατεί τα αρώματα καλύτερα από την ξηρή επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πριν βάλετε άρωμα ώστε να μείνει περισσότερο στο δέρμα σας.

2. Αποσμητικό στα παπούτσια

Κανείς δεν θέλει να μυρίζουν τα παπούτσια του. Για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες οσμές, βάλτε baby powder ή μαγειρική σόδα στα παπούτσια σας. Η σκόνη βοηθά στην απορρόφηση των επιπλέον ελαίων και υγρασίας.

Advertisment

3. Η δύναμη των φακέλων τσαγιών

Τα στεγνά φακελάκια τσαγιών είναι εκπληκτικά για να απορροφούν τις έντονες οσμές. Βάλτε λίγα στην ντουλάπα σας, ακόμα και στα παπούτσια σας.

4. Επίπεδα στα αρώματά σας

Αν έχετε βρει ένα συγκεκριμένο άρωμα που αγαπάτε, δοκιμάστε να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα αφρόλουτρο με άρωμα, και ύστερα μια αντίστοιχη λοσιόν σώματος, αποσμητικό και τέλος άρωμα.

5. Αρωματίστε τα μαλλιά σας

Ο ιδρώτας δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα σας. Μπορεί να αφήσει δυσάρεστη οσμή και στα μαλλιά σας. Ψεκάστε το αγαπημένο σας άρωμα στη βούρτσα σας και ύστερα χτενιστείτε.

6. Έξυπνο ντύσιμο

Προτιμήστε τα βαμβακερά και λινά υφάσματα, που απορροφούν τον ιδρώτα και δεν επιτρέπουν στα βακτήρια να τον μεταβολίσουν. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα, όπως τον πολυεστέρα και το νάιλον που παγιδεύουν θερμότητα.

7. Προστατεύστε τις μασχάλες σας

Το εξυπνότερο κόλπο για να διαρκεί το αποσμητικό σας είναι να βάζετε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και μετά από κάθε σας ντους. Με αυτό τον τρόπο το αποσμητικό έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να απορροφηθεί από την περιοχή και να δράση καταλλήλως.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση