,

Seabin: Ο πλωτός κάδος που ρουφά τα πλαστικά από τη θάλασσα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το πρόβλημα των πλαστικών στη θάλασσα είναι εκτεταμένο πλέον και στον ελλαδικό χώρο. Και εκτός από βλαβερά για το οικοσύστημα, είναι και αντιαισθητικά για

Seabin: Ο πλωτός κάδος που ρουφά τα πλαστικά από τη θάλασσα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το πρόβλημα των πλαστικών στη θάλασσα είναι εκτεταμένο πλέον και στον ελλαδικό χώρο. Και εκτός από βλαβερά για το οικοσύστημα, είναι και αντιαισθητικά για όσους θέλουν να κολυμπήσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή να απολαύσουν μια βόλτα στα λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας.

Και αν και υπάρχουν τρόποι καθαρισμού της θάλασσας, είναι συνήθως χρονοβόροι και κοστοβόροι για τους δήμους με αποτέλεσμα πολλές φορές το θέαμα να είναι θλιβερό σε πολλά μέρη. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος, τον οποίο αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Advertisment

Το Seabin είναι μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί από την LifeGate και με την υποστήριξη της KLM δοκιμάστηκε πριν λίγες μέρες στην περιοχή για τη συλλογή των πλαστικών απορριμμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Seabin: Ο πλωτός κάδος που ρουφά τα πλαστικά από τη θάλασσα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το Seabin, μια συσκευή που έχει κατασκευάσει η LifeGate με τον τεχνικό της συνεργάτη Poralu Marine, τοποθετείται στα ύδατα μαρινών και συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα από την επιφάνειά τους. Μέχρι στιγμής διάφορα Seabins έχουν δοκιμαστεί και χρησιμοποιούνται στη μαρίνα της Νάπολης, στη Γένοβα, τη Βενετία και το Μιλάνο (Νavigli canals). Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών πλαστικών αποβλήτων ανά έτος, που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μικροπλαστικών και μικροϊνών.

Advertisment

Ο Γενικός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου Air France-KLM Ζερόμ Σαλεμί, παρουσιάζοντας το Seabin στη Μαρίνα Φλοίσβου δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που γιορτάζουμε σήμερα την εγκατάσταση του πρώτου Seabin στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Φλοίσβου. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία της LifeGate, αφού βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την δέσμευση μας για αειφορία. Η υποστήριξή μας αυτή στην πρωτοβουλία του Seabin έχει σημαντική αξία για το παρόν και το μέλλον των θαλασσών μας».

Παράλληλα ανέφερε: «Είναι στην ίδια φιλοσοφία με την δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, για την οποία ο όμιλος Air France-KLM ως η μόνη εταιρεία από τον κλάδο των μεταφορών, είναι παρούσα στην λίστα βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index – DJSI), για 14η συνεχόμενη χρονιά στην ευρωπαϊκή κατάταξη που καταρτίζεται από τους Standard & Poor’s Dow Jones και RobecoSAM, βασισμένοι στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική απόδοση των εταιρειών».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση