, , ,

H κατανάλωση προβιοτικών βοηθά τα υπέρβαρα παιδιά να χάσουν βάρος

Έρευνα που επικαλείται η Independent απέδειξε ότι τα παχύσαρκα παιδιά που λαμβάνουν προβιοτικά και γυμνάζονται συχνά είναι πιθανότερο να χάσουν βάρος. Η νέα αυτή

H κατανάλωση προβιοτικών βοηθά τα υπέρβαρα παιδιά να χάσουν βάρος

Έρευνα που επικαλείται η Independent απέδειξε ότι τα παχύσαρκα παιδιά που λαμβάνουν προβιοτικά και γυμνάζονται συχνά είναι πιθανότερο να χάσουν βάρος. Η νέα αυτή έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στη Βιέννη.

Οι επιστήμονες θέλησαν να εξετάσουν αν τα προβιοτικά και τα συμπληρώματα διατροφή ωφελούν έστω και σε ένα μικρό ποσοστά τα παχύσαρκα παιδιά. Το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν 54 παιδιά από 6-14 ετών και ήταν όλα παχύσαρκα με επίσημη διάγνωση, δηλαδή οι ίδιοι οι ερευνητές εκτίμησαν το βάρος των παιδιών, καθώς και τους μεταβολικούς δείκτες στην αρχή και μετά από 12 εβδομάδες.

Advertisment

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά, στα οποία εφαρμόστηκε θεραπεία με προβιοτικά έχασαν τελικά περισσότερο βάρος με υγιέστερους μεταβολικούς δείκτες. Εκτός όμως από αυτές τις παρατηρήσεις, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η χρήση προβιοτικών προλαμβάνει κατά της εμφάνισης και ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο καθηγητής ς Ρούι Μιν Τσεν του Νοσοκομείου της Κίνας «Fuzhou Chen» και κύριος συντάκτης της έρευνα ανέφερε ότι είναι πιθανό τα προβιοτικά στο μέλλον να αποδειχτούν μια άκρως αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας.

Εντούτοις, ο ίδιος τονίζει πως χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διευκρινιστεί με ακρίβεια η λειτουργία και αποτελεσματικότητα των προβιοτικών. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να διερευνηθεί πώς τα προβιοτικά αλλάζουν τη μικροχλωρίδα και το μικροβίωμα του εντέρου με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζει και το βάρος των παιδιών.

Advertisment

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση