, , , ,

10 τροφές με πολύ πρωτεΐνη και λίγους υδατάνθρακες που βοηθούν στη μείωση του βάρους

Οι τροφές με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και ελάχιστους υδατάνθρακες έχουν γίνει αρκετά διαδεδομένες, χάρη σε δίαιτες όπως οι κετογονικές, η Άτκινς και η paleo.

10 τροφές με πολύ πρωτεΐνη και λίγους υδατάνθρακες που βοηθούν στη μείωση του βάρους

Οι τροφές με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και ελάχιστους υδατάνθρακες έχουν γίνει αρκετά διαδεδομένες, χάρη σε δίαιτες όπως οι κετογονικές, η Άτκινς και η paleo. Και ο λόγος για τον οποίο λειτουργούν αποτελεσματικά οι τροφές συμπυκνώνεται στον παράγοντα του κορεσμού.

Τυπικά, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Επομένως, η αύξηση της κατανάλωσής τους αυξάνει τον κορεσμό και γι’ αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, το σώμα μας μαθαίνει να καίει περισσότερο λίπος ως καύσιμο.

Advertisment

Αλλά υπάρχουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να προσέχουμε όταν στρεφόμαστε σε τέτοιες τροφές. Για αρχή, πρέπει να προσέξουμε τα κορεσμένα λιπαρά, καθώς τα υψηλά ποσοστά του κάνουν κακό στην υγεία της καρδιάς – και όσοι έχουν νεφροπάθειες επίσης πρέπει να τα αποφεύγουν.

Επίσης, χωρίς πολλούς υδατάνθρακες στη δίαιτά σας, μπορεί να αρχίσετε να λαχταράτε υλικά, όπως μακαρόνια, ψωμί και πατάτες. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι επιμένετε σε μια δίαιτα που λειτουργεί για εσάς και σας κρατά χορτάτους. Οι παρακάτω τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν.

10 τροφές με πολύ πρωτεΐνη και λίγους υδατάνθρακες που βοηθούν στη μείωση του βάρους

Αυγά: 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 1 γραμμάριο υδατάνθρακες

Advertisment

Στήθος κοτόπουλου: 20 γρ. πρωτεΐνης και 0 γρ. υδατάνθρακες

Τόνος σε κονσέρβα: 20 γρ. πρωτεΐνης και 0 γρ. υδατάνθρακες. Κατάλληλη επιλογή για τις φορές εκείνες που δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε.

Γιαούρτι: 20 γρ. πρωτεΐνης και 8 γρ. υδατάνθρακες. Συνδυάστε το με κόκκινα φρούτα και μέλι.

Φιστίκια: 9 γρ. πρωτεΐνης και 6 γρ. υδατάνθρακες

Μπρόκολο: 3 γρ. πρωτεΐνης και 6 γρ. υδατάνθρακες. Μία από τις καλύτερες επιλογές υγιεινών λαχανικών που δεν περιέχουν άμυλο.

Τυρί χαμηλό σε λιπαρά, όπως μοτσαρέλα: 7 γρ. πρωτεΐνης και 1 γρ. υδατάνθρακες

Τόφου: 10 γρ. πρωτεΐνης και 2 γρ. υδατάνθρακες. Εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους και vegan, αφού φτιάχνεται από σόγια.

Σπόροι κάνναβης: 10 γρ. πρωτεΐνης και 3 γρ. υδατάνθρακες. Αυτοί οι μικροί σπόροι ταιριάζουν ιδιαίτερα σε σούπες αλλά και σκέτοι.

Χούμους: 2 γρ. πρωτεΐνης και 5 γρ. υδατάνθρακες. Αν το αγοράσετε, βεβαιωθείτε για τα συστατικά του διαβάζοντας την ετικέτα του προϊόντος.

Πηγές:

www.thehealthy.com/nutrition/high-protein-breakfast-ideas/

www.bmj.com/content/363/bmj.k4583

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258944/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση