Μένουμε, λοιπόν, όλοι μέσα, κοινωνικά απομονωμένοι έως ένα βαθμό, κάποιοι από εμάς εργάζονται εξ αποστάσεως, άλλοι συνεχίζουν ακόμα και τις σπουδές τους με τον ίδιο τρόπο. Αν και είμαστε πολύ μακριά από την ιδανική κατάσταση, υπάρχουν ορισμένα οφέλη και είναι σημαντικό να τα δούμε.

Έχουμε και πάλι το χρόνο να διαβάσουμε ή να πλοηγηθούμε ψηφιακά στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Μπορούμε επιτέλους να διαβάσουμε όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα άρθρα που έχουμε αποθηκεύσει, αλλά ήμασταν πολύ κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας για να τα μελετήσουμε. Εδώ έχουμε συλλέξει κάποιους διασκεδαστικούς ψηφιακούς τρόπους να οργανώσουμε τη μέρα μας, γιατί η μέρα μας αν και σε περιορισμό, χρειάζεται ένα κάποιο δημιουργικό και συνάμα ευχάριστο πρόγραμμα.

6 ψηφιακοί τρόποι να αποδράσουμε από την πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

1. Μουσεία από το σπίτι

Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου μας δίνουν την δυνατότητα πλοήγησης σε κάποιες από τις πιο σημαντικές συλλογές τους. Εκτός από το Λούβρο, μπορείτε να επισκεφθείτε ψηφιακά ακόμα και το δικό μας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Για την πλήρη λίστα των μουσείων και των γκαλερί, πατήστε εδώ.

2. Απολαμβάνουμε επιτέλους μουσική

Πόσο καιρό έχετε να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική και να κάνετε «ταβανοθεραπεία»; Οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες που προσφέρουν αυτή την επιλογή είναι πολλές και το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε καθόλου. Μάλιστα, είναι αποδεδειγμένο ότι η επιλογή της κατάλληλης μουσικής μας βοηθά να αλλάξουμε ακόμα και τη διάθεσή μας.

3. Οργανώστε ένα «ψηφιακό» πάρτι με τους φίλους σας

Το facebook, το skype, όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς έχουν τη δυνατότητα τηλε-συναντήσεων. Αν και σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε αυτή την επιλογή για επαγγελματικούς λόγους, ήρθε η στιγμή να συναντήσετε τους φίλους και συγγενείς σας μέσω αυτής.

4. Γυμναστείτε με online προπόνηση

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε αυτές τις μέρες και να κάνουμε καθιστική ζωή. Όμως, εκεί έξω υπάρχουν πολλές ψηφιακές επιλογές personal training για όλα τα γούστα. Αν και μπορείτε να βρείτε διάφορες προπονήσεις, υπάρχει μια ιστοσελίδα που προσφέρει προπόνηση on demand και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

5. Καθοδηγούμενος διαλογισμός

Οι τελευταίοι μήνες είναι αρκετά στρεσογόνοι και απαιτούν την δική μας προσωπική προσπάθεια για τη διασφάλιση της ψυχικής μας υγείας. Εφαρμογές όπως το Calm, το Insight Timer και το Headspace ή απλά βίντεο που μπορείτε να εντοπίσετε στο youtube σας καθοδηγούν σε ασκήσεις βαθιάς χαλάρωσης μέσω του διαλογισμού, της αναπνοής και του mindfulness.

6. Εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις δεν μας προσφέρουν την πολυτέλεια της δια βίου μάθησης, ή έστω εμείς βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες γι’ αυτό. Όμως, τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Μπορούμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο επιθυμούμε στην εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας. Η διασημότερη εφαρμογή σε αυτό τον τομέα είναι το Duolingo που μπορείτε να το κατεβάσετε από το κινητό σας τηλέφωνο.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε