Ο σχετικά ήπιος χειμώνας δίνει φέτος τη θέση του στην ελπιδοφόρα άνοιξη. Τα δέντρα και τα λουλούδια ανθίζουν στις πόλεις μας, ακόμα κι αν εμείς δεν έχουμε ακόμα πλήρως τη δυνατότητα να τα απολαύσουμε. Η ομορφιά τους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά για πολλούς, φέρνει και έναν μπελά: τις αλλεργίες.

Αλλά φέτος η ανησυχία είναι λίγο μεγαλύτερη. Και αυτό γιατί όσοι έχουν την τάση να παρουσιάζουν αλλεργία φοβούνται μήπως τώρα τα συμπτώματα ταιριάζουν με εκείνα τα κορονοϊού. Υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στα συμπτώματα αλλά εδώ σας δίνουμε ορισμένες βασικές οδηγίες για να αποφύγετε το άγχος.

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας;

Η αλλεργία αποτελεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε ορισμένα αλλεργιογόνα, όπως η γύρη, το γρασίδι ή η σκόνη. Η αντίδραση αυτή μπορεί να είναι έντονη ή όχι και φανερώνεται κυρίως από τα παρακάτω συμπτώματα:

– Ρινική καταρροή

– Δύσπνοια

– Ξηρός βήχας

– Αίσθηση κόπωσης

– Πονοκέφαλος

– Εξανθήματα

– Κνησμός στα μάτια και τσούξιμο

Σε περίπτωση που εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, αναζητήστε τον λόγο που μπορεί να τα εμφανίζετε και καθώς ορισμένα από αυτά μοιάζουν με εκείνα τα κορονοϊού, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας απευθείας τηλεφωνικά. Επιπλέον, για λόγους πρόληψης και προστασίας, μείνετε μακριά από τους δικούς σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, τα κύρια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

– Πυρετός

– Δύσπνοια

– Ξηρό βήχα

– Πονόλαιμος

– Αρθραλγία

– Μυαλγία

– Αίσθηση κόπωσης

– Ορισμένοι αναφέρουν απώλεια αίσθησης γεύσης, διάρροια και πονόλαιμο

Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε τη βασική διαφορά ανάμεσα στην αλλεργία και στον κορονοϊό. Ο δεύτερος εμφανίζεται με πυρετό, ακόμα και χαμηλό. Συνεπώς, αποτελεί τον βασικό κανόνα διάκρισης ανάμεσα στα δύο.

Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η φαγούρα στα μάτια ή στη μύτη, που δείχνει αλλεργία. Παρ’ όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, χρειάζεται να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας, ώστε να σας δώσει τις βασικές οδηγίες με στόχο να αντιληφθείτε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Πηγές

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε