Καθώς οι ημέρες της καραντίνας περνούν, τα ευχάριστα βίντεο και οι συγκινητικές ιστορίες ενθάρρυνσης και κουράγιου αυξάνονται στις πόλεις και χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την έξαρση του κορονοϊού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το παρακάτω βίντεο: Ισπανοί αστυνομικοί στη Μαγιόρκα αποφάσισαν να διασκεδάσουν λίγο τη γειτονιά που περιπολούσαν.

Το βίντεο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες δείχνει δύο περιπολικά να καταφθάνουν σε μια γειτονιά στην πόλη Αλγάιδα με πανηγυρική διάθεση, έχοντας τα φλας και τις σειρήνες ανοιχτές. Αμέσως μόλις σταθμεύσουν τα περιπολικά, οι αστυνομικοί κατεβαίνοντας από αυτά φαίνονται ιδιαίτερα εύθυμοι και ένας από αυτούς φωνάζει «έχετε διάθεση να τραγουδήσετε;». Αμέσως μετά αρχίζει να παίζει στην κιθάρα του ένα γνωστό καταλανικό παιδικό τραγούδι, το «Joan Petit Quan Balla».

Οι συνάδελφοι του μουσικού- αστυνομικού αρχίζουν να χορεύουν και να χειροκροτούν και οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν ήδη βγει στα μπαλκόνια και στα κατώφλια των σπιτιών τους έχοντας κι αυτοί παρασυρθεί από τον ρυθμό του παιδικού τραγουδιού.

Ο τραγουδιστής αστυνομικός αφού τελείωσε το μουσικό του κομμάτι, ευχαρίστησε το κοινό του και πρόσθεσε δείχνοντας αισιόδοξος: «Μείνετε δυνατοί». Αυτή η ξεχωριστή καντάδα είναι μία εκ των πολλών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία, στις δύο Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι μέχρι σήμερα παραμένουν μία από τις λιγότερο πληγείσες περιοχές της Ισπανίας. Ωστόσο, παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς έχουν τεθεί περιορισμοί σε ταξίδια και οι ακυρώσεις των πτήσεων έχουν ήδη πλήξει την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής.

Φυσικά κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα ελληνικά νησιά και σε οποιοδήποτε τουριστικό μέρος της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Όπως φαίνεται όμως, ο περιορισμός των μετακινήσεων και η ιδιότυπη αυτή καραντίνα δεν επηρεάζει το ηθικό ούτε των κατοίκων, αλλά ούτε και των κρατικών λειτουργών.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε