Αισιόδοξα είναι τα νέα που μας έρχονται από την ηπειρωτική Κίνα καθώς ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν μείωση. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, αφού ύστερα από τέσσερις μέρες αύξησης των κρουσμάτων, δίνεται η αίσθηση πως τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή υπήρξαν 39 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα, όπως αναφέρεται από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, συγκριτικά με τα 46 που καταγράφηκαν το Σάββατο. Ενδιαφέρον είναι ότι όλοι οι νέοι ασθενείς ήταν ταξιδιώτες που επέστρεφαν από χώρες του εξωτερικού.

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Η Κίνα αποτελεί την πρώτη χώρα που υπέστη τις δραματικές συνέπειες της νέας πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει για τη μείωση των κρουσμάτων και την επαναφορά της ισορροπίας στην καθημερινή ζωή των πολιτών βασίζονται στην πειθαρχία.

Nέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα κρούσματα που καταφτάνουν από το εξωτερικό, λαμβάνει μια σειρά από νέα μέτρα. Για το λόγο αυτό, από σήμερα κιόλας, θα πραγματοποιείται εκτροπή των διεθνών πτήσεων σε άλλες πόλεις. Εκεί, οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις, προκειμένου να αποδειχθεί αν έχουν ή όχι μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Επίσης, η Σαγκάη και η Γκουανζού ανακοίνωσαν την εφαρμογή μιας αυστηρότερης πολιτικής προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία των πολιτών. Ενώ μέχρι τώρα υπέβαλλαν σε εξετάσεις μόνο ταξιδιώτες που επέστρεφαν από περιοχές και χώρες υψηλού κινδύνου, στο εξής όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων θα απαιτείται να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό και, συνεπώς, πηγή κινδύνου για την περαιτέρω διάδοση της πανδημίας.

Τα κρούσματα σε αριθμούς

Μιλώντας με αριθμούς, αξίζει να σημειωθεί πως στο Πεκίνο σημειώθηκαν 10 νέα κρούσματα την Κυριακή και 13 το Σάββατο, στη Σαγκάη 10 νέα κρούσματα χθες και 14 προχθές. Επιπλέον, η Σετσουάν, η Χεμπέι,η Τζιανγκσί, η Τζετζιάνγκ η Σαντόνγκ ανέφεραν από ένα μόνο κρούσμα η καθεμία.

Μέχρι στιγμής, στην Κίνα έχουν αναφερθεί 314 νέα κρούσματα, από τα οποία κανέναν δε συγκαταλέγεται στα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του ιού. Η Κίνα, λοιπόν, που μέχρι χτες είχε συνολικά 81.093 κρούσματα μόλυνσης και 3.270 νεκρούς στο ηπειρωτικό κομμάτι της, αρχίζει και συνέρχεται από τις δραματικές επιπτώσεις της φοβερής πανδημίας. Οι κάτοικοι ελπίζουν πως σύντομα θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη των τελευταίων μηνών.

 

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε