Καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται, όλοι δίνουμε μεγάλη σημασία στο σχολαστικό πλύσιμο των χεριών. Πλένουμε, λοιπόν, τακτικά και συχνά τα χέρια μας και, μάλιστα, καθώς υπάρχει έλλειψη αντισηπτικών στην αγορά, μπαίνουμε στη διαδικασία να φτιάξουμε μόνοι μας τα δικά μας αντισηπτικά.

Είναι, ωστόσο, τα παραπάνω μέτρα αρκετά για την προστασία μας; Έχει γίνει γνωστό από τους επιστήμονες πως ο κορονοϊός παρουσιάζει δυνατότητα επιβίωσης που φτάνει στις 9 μέρες, σε ορισμένες επιφάνειες, όπως το πλαστικό, το σίδερο και το γυαλί. Όπως καταλαβαίνετε, το παραπάνω χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο και, συνεπώς, χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από μέρους μας στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Επιπλέον, γνωρίζατε πως σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τη HONOR Greece, οι περισσότεροι από τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας αγγίζουν το κινητό τους περίπου 2,617 φορές; Μάλιστα, το νούμερο εκτοξεύεται στις 5,427 φορές την ημέρα για όσους έχουν αναπτύξει σχέση λατρείας με το κινητό τους τηλέφωνο.

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Φροντίζουμε, λοιπόν, να διατηρούμε καθαρή κάθε επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και τα χέρια μας και πλενόμαστε σχολαστικά. Παράλληλα, όμως, δεν παραλείπουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και για τις προσωπικές ηλεκτρονικές φορητές συσκευές μας. Ο καρδιολόγος/γιατρός εργασίας κος Ιωάννης Γκαμάζ επεσήμανε, σχετικά με τα παραπάνω, στην HONOR:

«Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας, να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες. Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια, αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (laptop/κινητά/tablets), ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας».

Παρακάτω, θα βρείτε χρήσιμα tips της Honor, για να κρατήσουμε τον κορονοϊό μακριά μας, προφυλάσσοντας τη δική μας υγεία αλλά και την υγεία των συμπολιτών μας:

Προστασία για της θήκες των έξυπνων συσκευών

Για να καθαρίσετε τη θήκη, αφαιρέστε την πρώτα από τη συσκευή. Ύστερα, καθαρίστε την με κανονικά οικιακά καθαριστικά. Πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας, εξακριβώστε ότι είναι στεγνή.

Προστασία της οθόνης των έξυπνων συσκευών

1. Μην παραλείπετε να καθαρίζετε συχνά όλες τις έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches. Επίσης, να θυμάστε ότι και τα ακουστικά χρειάζονται σχολαστικό καθάρισμα, καθώς τα αγγίζουμε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας.

2. Μην καθαρίζετε τις έξυπνες συσκευές σας με τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού.

3. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποιείστε με σύνεση την κατάλληλη ποσότητα υγρού, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να εισχωρήσει αυτό στον εξοπλισμό και να προκαλέσει δυσλειτουργία στη συσκευή σας.

4. Προτιμήστε, αν είναι εφικτό, ένα καθαριστικό οθόνης που ψεκάζεται πρώτα σε μια καθαριστική επιφάνεια πολύ μεγάλης απαλότητας ή σε μια πετσέτα χαρτιού και όχι απευθείας στην οθόνη.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε