Έρχεται μία μέρα όπως η σημερινή, που καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα που αγωνιούσες μέχρι χθες είναι μάταια. Αναγκάζεσαι να μείνεις στο σπίτι, ενώ πάντα το ευχόσουν. Τελικά, αυτό που ευχόσουν χθες, σήμερα το απεύχεσαι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μεγαλώσει έχοντας κάνει ένα πλάνο ζωής. Να είμαι καλός μαθητής για να περάσω στο πανεπιστήμιο.

Να τελειώσω γρήγορα τις σπουδές μου, ώστε να βρω μια δουλειά με σεβαστό εισόδημα. Εφόσον τακτοποιηθώ επαγγελματικά, έχει έρθει η ώρα να βρω έναν σύντροφο, για να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Τελικά, ότι είχες ονειρευτεί το έκανες πραγματικότητα.

Όλα είναι σε μία σειρά και τότε έρχεται η στιγμή που ολόκληρο το πλάνο ζωής ανατρέπεται. Η τάξη μετατρέπεται σε αταξία. Επικρατεί ένας χάος για το οποίο δεν είχες ποτέ προετοιμαστεί, γιατί απλά δεν το είχε φανταστεί κανείς. Τα χειρότερα σενάρια τα σκηνοθετεί η ίδια η ζωή. Το καλύτερο σενάριο για να σκηνοθετήσεις κάτι καινούργιο είναι μέσα στο σπίτι.

Το ‘Μένουμε Σπίτι’ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι νοιάζεσαι, όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τους αγαπημένους σου, για τους γνωστούς σου, για τον συνάνθρωπό σου, για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για να παραμείνεις εσύ υγιής. Είναι η ‘μικρή’ θυσία που χρειάζεται να κάνεις στο όνομα της αγάπης. Τα πάντα όμως είναι θέμα επιλογών και τώρα πρέπει να επιλέξουμε αν μπορούμε να αγαπήσουμε ή όχι.

Το 2020 είναι η χρονιά που θα σημαδέψει τη γενιά μας. Αν δεν γίνουμε έστω και λίγο καλύτεροι από ό,τι ήμασταν πριν λίγες μέρες, τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δεν μπορέσουμε να διασπάσουμε το άτομό μας, δεν μπορεί να βγει η απαιτούμενη ενέργεια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ταχύτητα διαφυγής, μακριά από τον ιό της μοναξιάς.

Η ζωή είναι μία έκπληξη. Όσα σχέδια και αν έχουμε κάνει, μπορούν να αλλάξουν εξαιτίας ενός εξωγενούς παράγοντα. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να αποκαλυφθούν οι πραγματικές μας ικανότητες. Στην προσπάθειά μας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, βρίσκουμε νέους τρόπους επιβίωσης, με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας.

Αν θέλουμε να δούμε ένα θαύμα, πρέπει οι ίδιοι να γίνουμε οι ίδιοι το θαύμα. Σήμερα χρειάζεται να μείνουμε σπίτι για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε αύριο υγιείς στο σπιτικό μας.

Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε