Η προστασία από τους ιούς είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται ανά τον κόσμο. Η κατάλληλη ενημέρωση των παιδιών για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη λήψη προληπτικών μέτρων κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη.

Ωστόσο, πώς ακριβώς μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα παιδί, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την προσοχή του και να είμαστε σίγουροι πως η συζήτηση μαζί του βρήκε γόνιμο έδαφος; Ασφαλώς, χρειάζεται μια απλή και κατανοητή γλώσσα και, φυσικά, μεγάλη παραστατικότητα καθώς είναι γνωστό πως τα παιδιά έλκονται από τα ζωηρά χρώματα, τις εικόνες και την έντονη δράση.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με ελληνικό παιδικό κανάλι, έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία: Καθημερινά, το συγκεκριμένο παιδικό κανάλι προβάλλει ένα video animation μέσω του οποίου παρέχονται στα παιδιά 4 μαθήματα προφύλαξης από τους ιούς στο σχολείο αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Τα τελευταία μέτρα, βέβαια, προβλέπουν κλείσιμο όλων των σχολείων για αρκετές μέρες, ωστόσο καθώς τα παιδιά ενδέχεται να έρχονται ακόμη σε επαφή μεταξύ τους στα πλαίσια των κοινωνικών συναναστροφών, τα μέτρα προφύλαξης θεωρούνται απαραίτητα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και των άλλων ιών.

Η ιδέα είναι αρκετά έξυπνη, αφού η ενημέρωση δίνεται με κατατοπιστικό αλλά συγχρόνως ευχάριστο τρόπο. Εξάλλου, εκείνο που έχει σημασία είναι τα παιδιά να μην πλήξουν και κλείσουν την τηλεόρασή τους προτού αντλήσουν τις χρήσιμες πληροφορίες.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον και η τεχνολογία αποδεικνύεται σύμμαχός μας στην προσπάθεια καλύτερης ενημέρωσης των ανηλίκων, με έναν τρόπο σύγχρονο, διαδραστικό και ευχάριστο.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε