, ,

Πρωινή γιόγκα: Ασκήσεις που μας βοηθούν να ξεκινάμε αισιόδοξα τη μέρα μας

Ξυπνάτε το πρωί και αμέσως στο μυαλό σας στριφογυρίζουν οι υποχρεώσεις της ημέρας. Κάποιες φορές νιώθετε πως διαθέτετε την ενέργεια που θα σας επιτρέψει

Πρωινή γιόγκα: Οι ασκήσεις που μας βοηθούν να ξεκινάμε αισιόδοξα τη μέρα μας

Ξυπνάτε το πρωί και αμέσως στο μυαλό σας στριφογυρίζουν οι υποχρεώσεις της ημέρας. Κάποιες φορές νιώθετε πως διαθέτετε την ενέργεια που θα σας επιτρέψει να ανταπεξέλθετε αποτελεσματικά στο απαιτητικό καθημερινό σας πρόγραμμα, ενώ κάποιες άλλες το μόνο που πραγματικά θα επιθυμούσατε να κάνετε είναι να επιστρέψετε στο ζεστό και ασφαλές σας κρεβάτι.

Ιδιαίτερα τις ημέρες με συννεφιά, η διάθεση σας πιθανόν να είναι λίγο πιο πεσμένη και να χρειάζεστε μια τονωτική ένεση, εκείνη που θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τη χαμένη ευεξία σας. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, να εντάξετε τη σωματική άσκηση στις πρωινές σας συνήθειες;

Advertisment

Ενδεχομένως να μην είστε λάτρεις της γυμναστικής, ωστόσο όταν αναφερόμαστε στον όρο «σωματική άσκηση» δεν εννοούμε απαραίτητα τα επίπονα προγράμματα γυμναστικής, που η σκέψη τους και μόνο σας προκαλεί εξουθένωση.

10 λεπτά ήπιου προγράμματος γιόγκα βγάζει από τον λήθαργο του ύπνου το σώμα και αναζωογονεί το πνεύμα. Μην ξεχνάτε πως η γιόγκα αποτελεί μια μέθοδο γυμναστικής με ιδιαιτέρως ευεργετικά αποτελέσματα, όχι μόνο στη φυσική μας κατάσταση αλλά και στην πνευματική μας υγεία.

Μας βοηθά να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το στρες, μέσα από κατάλληλες αναπνοές, και να διατηρούμε την αυτοπειθαρχία εκείνη που θα μας επιτρέψει να προσαρμοστούμε με επιτυχία στην έντονη καθημερινότητά μας.

Advertisment

Μην αναβάλλετε λοιπόν την πρωινή γυμναστική και μη βρίσκετε άλλες δικαιολογίες για την αδράνειά σας. Βάλτε τα πιο άνετα ρούχα σας και, με τη βοήθεια του παρακάτω βίντεο, εκτελέστε τις ασκήσεις γιόγκα. Από τις πρώτες κιόλας μέρες θα παρατηρήσετε τη διαφορά στα επίπεδα ενέργειάς σας.

Θα ξεκινάτε για την εργασία σας περισσότερο ήρεμοι και αισιόδοξοι, έτοιμοι να διαχειριστείτε επιτυχώς τον όγκο δουλειάς, τους απαιτητικούς διευθυντές και τους ανικανοποίητους πελάτες. Αλλάζοντας ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητας σας, σταδιακά θα παρατηρήσετε τις αλλαγές και σε ολόκληρη τη ζωή σας, αφού η αρχή της ημέρας μας πολλές φορές καθορίζει και τη συνέχειά της.

Ξυπνήστε λοιπόν με χαμόγελο, φορέστε την άνετη φόρμα σας, που για καιρό έμενε στην ντουλάπα, και καλωσορίστε τη γιόγκα στη ζωή σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, πατήστε play στο βίντεο και αποχαιρετήστε τη μουντή διάθεση. Γιατί, η καθημερινότητα διαμορφώνεται από τη δική σας στάση ζωής και ενισχύεται από τις σωστές στάσεις γιόγκα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση