,

Τα 7 καλύτερα αιθέρια έλαια που βοηθούν στη φροντίδα των μαλλιών

Τα παρακάτω αιθέρια έλαια ενυδατώνουν και αναζωογονούν τα μαλλιά μας και παράλληλα θρέφουν το κρανίο βοηθώντας το να μειώσει την ξηρότητα και έτσι να

Τα 7 καλύτερα αιθέρια έλαια που βοηθούν στη φροντίδα των μαλλιών

Τα παρακάτω αιθέρια έλαια ενυδατώνουν και αναζωογονούν τα μαλλιά μας και παράλληλα θρέφουν το κρανίο βοηθώντας το να μειώσει την ξηρότητα και έτσι να αντιμετωπίσει περιπτώσεις πιτυρίδας και ξηροδερμίας. Και όλα αυτά χωρίς τη χρήση ακριβών καλλυντικών ή επικίνδυνων χημικών.

Για να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω αιθέρια έλαια, κάντε λίγο μασάζ με το έλαιο της επιλογής σας όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου στις ρίζες και στο κρανίο, κινούμενοι σταδιακά μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας. Ιδανικά, καλύψτε το κεφάλι σας στη συνέχεια με ένα σκουφάκι για το μπάνιο και αφήστε το για λίγα λεπτά ώστε να δράσει. Ύστερα, λουστείτε με όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα.

Advertisment

Τα 7 καλύτερα αιθέρια έλαια που βοηθούν στη φροντίδα των μαλλιών

Λάδι καρύδας

Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και άλλων θρεπτικών ουσιών και τα μαλλιά μας το απορροφούν σαν σφουγγάρι. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά πιο λαμπερά, πιο πυκνά και με δυνατές ρίζες. Είναι ιδανικό για όλα τα είδη μαλλιών, αλλά προσέξτε να είναι οργανικό και όσο γίνεται μη επεξεργασμένο. Τέλος, καθώς το λάδι καρύδας περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και προσφέρει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές ιδιότητες, είναι ιδανικό για να καταπολεμά μολύνσεις, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του κρανίου σας.

Argan oil

Είναι αρκετά διαδεδομένο και χρησιμοποιείται πλέον σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, αφού είναι εφοδιασμένο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και άλλες βιταμίνες, μαζί με ωμέγα 3 και ωμέγα 9 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη θρέψη των ξηρών ή ταλαιπωρημένων μαλλιών. Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, ενισχύει την παραγωγή κυττάρων. Επίσης, το argan oil χρησιμοποιείται συχνά για να προστατεύσει τα μαλλιά από εργαλεία styling, όπως ψαλίδι και σίδερα ισιώματος, αλλά και σεσουάρ.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι άλλη μια εξαιρετική φυσική επιλογή για πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά μας, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, σημαντικά για ένα υγιές κρανίο. Το αποτέλεσμα της χρήσης του είναι πολύ πιο απαλά και δυνατά μαλλιά.

Advertisment

Καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, θεωρείται ότι καθυστερεί την εμφάνιση άσπρων τριχών. Ωστόσο, όσοι έχουν μια τάση λιπαρότητας, χρειάζεται να χρησιμοποιούν πολύ μικρές ποσότητες ή να στραφούν σε κάποια από τις υπόλοιπες επιλογές. Επίσης, ακριβώς λόγω της λιπαρότητας, είναι καλύτερο να εφαρμόζεται στις άκρες των μαλλιών και όχι στο κρανίο.

Έλαιο ροδιού

Μπορεί να κάνει θαύματα χάρη στις μεγάλες ποσότητες πουνικικού οξέος (ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά που έχουν βρεθεί). Αντιμετωπίζει το φριζάρισμα και αναζωογονεί την λεπτή τρίχα, ενώ παράλληλα προστατεύει ενάντια στους ρύπους και σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Αν ανησυχείτε ότι εμφανίσατε νωρίς άσπρες τρίχες, επιλέξτε αυτό το αιθέριο έλαιο, αφού σκουραίνει τα μαλλιά, καλύπτοντάς τα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μαλλιά που έχουν ένα φυσικό σκούρο χρώμα. Συνδυάστε το χρησιμοποιώντας λίγες σταγόνες με ένα έλαιο βάσης, όπως το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο. Αφήστε το να δράσει περίπου 2 ώρες και ύστερα ξεπλύνετε καλά.

Έλαιο αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γνωστά για τα υγιεινά τους λιπαρά και περιέχουν επίσης πρωτεΐνες και αμινοξέα μαζί με βιταμίνες Α, D, Β6 και Ε. Βοηθά στην αποκατάσταση της ταλαιπωρημένης τρίχας και προστατεύει από μελλοντικά προβλήματα όπως ψαλίδα και φριζάρισμα. Το έλαιο αυτό βοηθά επίσης τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα.

Έλαιο jojoba

Δεν πρόκειται τόσο για έλαιο όσο για ένα υγροποιημένο είδος κεριού που εκχυλίζεται από έναν θάμνο που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ. Καθώς είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες Α,Ε και D και άλλα θρεπτικά στοιχεία, μπορεί να θρέψει όλα τα είδη μαλλιών, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Πριν την εφαρμογή, χρειάζεται να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μπορεί να απλωθεί και να απορροφηθεί από τα μαλλιά. Είναι καλύτερο να μην το εφαρμόζετε στο κρανίο, αλλά ξεκινήστε λίγα εκατοστά μετά.

naturallivingideas.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση