,

Υποθυρεοειδισμός: 5 τρόποι ανακούφισης από το στρες που επιδεινώνει τα συμπτώματα

Η διαχείριση του στρες είναι σημαντική, αλλά γίνεται απαραίτητη σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός.

Υποθυρεοειδισμός: 5 τρόποι ανακούφισης από το στρες που επιδεινώνει τα συμπτώματα

Συναντάμε στρεσογόνες καταστάσεις καθημερινά, από προθεσμίες στο εργασιακό περιβάλλον και οικονομική ανησυχία μέχρι οικογενειακές και διαπροσωπικές πιέσεις.

Με τον καιρό, αυτοί οι στρεσογόνοι παράγοντες συσσωρεύονται και το χρόνιο στρες συγκεκριμένα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας. Μπορεί να επηρεάσει το σώμα, τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας, αλλά και να εντείνει προβλήματα με τον θυρεοειδή.

Advertisment

Το στρες, λοιπόν, επηρεάζει και τη λειτουργία του θυρεοειδή. Και οι ανισορροπίες αυτές επιδεινώνουν τα γενικά συμπτώματα. Επίσης το στρες μπορεί να οδηγήσει στην έκφραση αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως τη Χασιμότο, που επίσης επηρεάζει την λειτουργία του θυρεοειδή.

Η διαχείριση του στρες είναι σημαντική για όλους, αλλά γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε από το στρες, όταν ζούμε με υποθυρεοειδισμό; Οι ειδικοί συστήνουν μια πολυπαραγοντική προσέγγιση που περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, τον ύπνο και τις συμπληρωματικές/ εναλλακτικές θεραπείες.

5 τρόποι ανακούφισης από το στρες που σχετίζεται με τον υποθυρεοειδισμό

Υγιεινή διατροφή

Μία διατροφή πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και υγιεινά λιπαρά, όπως το αβοκάντο και το ελαιόλαδο διατηρούν την υγεία και προάγουν την αίσθηση ευεξίας. Απλά βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε επαρκώς τις μερίδες σας.

Advertisment

Δοκιμάστε συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες

Αν και δεν αποτελεί αντικατάσταση της φαρμακευτικής μας αγωγής, ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων. Αυτές μπορεί να είναι οι τεχνικές βαθιών αναπνοών, ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Κίνηση

Η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί την τέλεια τεχνική ανακούφισης από το στρες και τονώνει τα επίπεδα ενέργειάς μας, βελτιώνει τη διάθεση και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα τα βράδυ. Αλλά φυσικά χρειάζεται μέτρο.

Προτεραιότητα ο ύπνος

Αν και ο υποθυρεοειδισμός προκαλεί κόπωση, το ίδιο κάνει και η κακή ποιότητα ύπνου. Το στρες κάνει το μυαλό να τρέχει και μας αφήνει άυπνους όλο το βράδυ. Κάντε μικρά βήματα για να φτάσετε ιδανικά τις 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Το δωμάτιο πρέπει να είναι δροσερό, σκοτεινό και το στρώμα άνετο χωρίς επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές.

Αναζητήστε στήριξη

Όταν μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας και έχουμε έναν ώμο να ακουμπήσουμε κατά τη διάρκεια κρίσεων άγχους ή σοβαρών και δύσκολων αποφάσεων, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Μη φοβάστε να ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε από ειδικό Αυτό το απλό βήμα μπορεί να σας φέρει «μαγικά» σε ένα καλύτερο μέρος.

Πηγές:

www.everydayhealth.com/hs/healthy-living-with-hypothyroidism/get-support/

www.everydayhealth.com/hs/healthy-living-with-hypothyroidism/workout-plan/

www.everydayhealth.com/hs/healthy-living-with-hypothyroidism/special-diets/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση