Η πανδημία του κορονοϊού θα πρέπει να μας προβληματίσει για πολλά πράγματα και ένα από αυτά, είναι το πώς επιδρά το ανθρώπινο είδος μας, στον πλανήτη και στα υπόλοιπα πλάσματα που τον κατοικούν.

Είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δελφίνια να κολυμπούν στα κανάλια της Βενετίας, είδαμε χελώνες να γεννούν εκατομμύρια αβγά στις ακτές της Ινδίας, ανενόχλητες και ασφαλείς από την παρουσία των ανθρώπων και βλέπουμε το σπάνιο είδος των ροζ δελφινιών, να εμφανίζονται και να κολυμπούν παιχνιδιάρικα στα ανοιχτά νερά της Ταϊλάνδης.

Συγκεκριμένα, κοντά στο νησί Κο Πα Νγκαν που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ταϊλάνδη, οι ψαράδες είδαν έκπληκτοι τρία ροζ δελφίνια να κολυμπούν και να παίζουν κοντά στο αλιευτικό τους.
«Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ διότι, δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα την ευκαιρία να δω ροζ δελφίνια» είπε ο ψαράς που έδωσε το βίντεο που τράβηξε στο Reuters, Τσάιγοτ Σένταν.

Η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης έχει εντάξει τα ροζ δελφίνια της Ταϊλάνδης ανάμεσα στα είδη υπό εξαφάνιση. Ο διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιας Βιολογίας του Πουκέτ, είπε ότι έχουν καταγραφεί περίπου 150 ροζ δελφίνια που ζουν κοντά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και πρόσθεσε: «Λόγω της μικρότερης κυκλοφορίας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, τα δελφίνια τώρα έχουν έναν πιο άνετο οικότοπο και γι’ αυτό ακριβώς έχουν την τάση να εμφανίζονται περισσότερο».

Να σημειωθεί ότι η Ταϊλάνδη, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχε περισσότερο από 76% μείωση στον τουρισμό της, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε