Καθημερινές κινήσεις που κάνουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Είναι πολλοί εκείνοι που αντιμετωπίζουν πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα ή σε ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά θα μπορούσε

Καθημερινές κινήσεις που κάνουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Είναι πολλοί εκείνοι που αντιμετωπίζουν πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα ή σε ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στην καταπόνηση των αρθρώσεων, σε τραυματισμό ή σε άλλα προβλήματα υγείας. Αν συνηθίζετε να κάνετε στην καθημερινότητά σας τις ακόλουθες κινήσεις, τότε μάλλον ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε την στάση του σώματος ή τις συνήθειές σας.

Καθημερινές κινήσεις που συνηθίζουμε και επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων

Ο τρόπος που καθόμαστε στο γραφείο

Αυτονόητο, αλλά πόσες ώρες κάθεστε λάθος κάθε μέρα στο γραφείο σας; Αν κάθεστε λάθος, αυξάνετε την πίεση στη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο στον αυχένα και στον ώμο. Κι αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο όταν καμπουριάζετε.

Σταυρώνουμε τα πόδια

Δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή που μας βάζει σε μπελάδες, αλλά και όταν καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια. Αν και μπορεί εκείνη τη στιγμή να φαίνεται βολικό, αυτή η θέση είναι εντελώς άβολη για τη σπονδυλική στήλη και οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να στηρίξουν την μέση και τον κορμό σας σωστά.

Ορθοστασία και ακινησία

Αν δεν κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα, το σώμα σας θα υποφέρει. Χρειάζεται να κινούμαστε και όλη η φυσιολογία μας είναι έτσι δομημένη ώστε να το κάνουμε. Είναι μεγάλη η πίεση που θέτουμε στα γόνατα και στη μέση μας όταν μένουμε ακίνητοι και όρθιοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο τρόπος που σηκωνόμαστε από την καρέκλα

Όταν λυγίζουμε τη σπονδυλική μας στήλη για να σηκωθούμε βασιζόμαστε στους μύες του κορμού για να κάνουμε την κίνηση, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τους μύες των γλουτών.

Φοράμε ταλαιπωρημένα παπούτσια

Αρχικά, τα παπούτσια που θα έπρεπε να έχουμε πετάξει μας κάνουν να νιώθουμε άβολα να περπατάμε και έτσι είναι πιθανό να κινούμαστε λιγότερο. Επιπλέον, τα παπούτσια τρίβονται με διαφορετικό τρόπο το καθένα και έτσι μπορεί να μοιράζουμε λάθος το βάρος μας σε συγκεκριμένα σημεία του παπουτσιού. Αυτό αποτελεί λόγο για να δημιουργηθεί πόνος χωρίς καν να το αντιληφθούμε.

Με πληροφορίες από το thehealth.com

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε