Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας

Η οπτική ενός ψυχολόγου για τον «ανώτερο εαυτό».

Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας

Στον σύγχρονο πνευματικό λόγο, ο «ανώτερος εαυτός» αναφέρεται αρκετά συχνά. Οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει ή ακούσει συμβουλές όπως «Συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας για να προσελκύσετε την αφθονία, να γειωθείτε, να γίνετε πιο ήρεμοι κλπ.» κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Αλλά με τι μοιάζει ο ανώτερος εαυτός και πώς μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε όταν τον δούμε; Εδώ αναφερόμαστε από μια ψυχολογική οπτική στο πώς να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας – εκείνο το κομμάτι μας που είναι σοφό, έχει επίγνωση και είναι συνδεδεμένο.

Advertisment

Η οπτική ενός ψυχολόγου για τον «ανώτερο εαυτό»

Στην ψυχολογία βάθους – εκείνη τη θεραπεία που εξετάζει όλες τις πλευρές του νου συμπεριλαμβανομένων του ασυνείδητου και του υποσυνείδητου – ο ανώτερος εαυτός μπορεί να προσδιοριστεί ως η εσωτερική καθοδήγησή μας που είναι ξεχωριστή από την προσωπικότητά μας.

Είναι αυτός που συνδέει το υλικό με το μυστικιστικό· το Σύμπαν μέσα μας που καθορίζει την εμπειρία μας ως ενσώματα όντα. Με άλλα λόγια: Ο υψηλότερος εαυτός μας δεν έχει καθόλου να κάνει με το εγώ μας, αν και μπορεί να «μιλήσει» για την κατάσταση της προσωπικότητας και της ψυχικής μας κατάστασης μέσω της χρήσης των συμβόλων και του συμβολικού φαντασιακού.

Όλοι βιώνουμε τον εσωτερικό μας κόσμο – και τον ανώτερο εαυτό μας – μέσω συμβόλων. Ο ανώτερος εαυτός μας επικοινωνεί μαζί μας (εσωτερικά) μέσω της φαντασίας μας, του διαλογισμού και των ονείρων μας. Επίσης, μπορούμε να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας μέσω των συλλογικών συμβόλων.

Advertisment

Πώς να συνδεθούμε με αυτόν χρησιμοποιώντας τη σιωπή και τα σύμβολα

Το 2020 είναι αποδεδειγμένα μια δύσκολη χρονιά. Μας υπενθυμίζει το αναπόφευκτο του θανάτου και την απώλεια και μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα μας. Επανασυνδεόμενοι με τον ανώτερο εαυτό μας είναι ένα από τα σπουδαιότερα ταξίδια που θα κάνουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια αβέβαιων καιρών, όπως αυτούς που ζούμε.

Ο απλούστερος τρόπος να ενεργοποιήσουμε την εσώτερη σύνδεσή μας με τον ανώτερο εαυτό είναι μένοντας στάσιμοι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε διαλογισμό ή ειδικές αναπνοές. Επιτρέψτε απλώς στον εαυτό σας να μεταβεί από τη δυσφορία που προκαλεί η σιωπή και στη συνέχεια καλωσορίστε τον Εαυτό σας.

Πηγή: www.mindbodygreen.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση