,

Το τιρκουάζ ακρωτήρι απέναντι από την Αττική που μοιάζει με επίγειο παράδεισο (Βίντεο)

Η χερσόνησος Παξιμάδα Καρύστου βρίσκεται τόσο κοντά στην Αττική, κι όμως μοιάζει με επίγειο παράδεισο.

Το τιρκουάζ ακρωτήρι απέναντι από την Αττική που μοιάζει με επίγειο παράδεισο (Βίντεο)

Η χερσόνησος Παξιμάδα Καρύστου βρίσκεται τόσο κοντά στην Αττική, κι όμως μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης της Καρύστου. Είναι ένας σχετικά ακατοίκητος τόπος, ο οποίος όμως μας προσφέρει πανέμορφες δαντελωτές ακτές.

Εκεί βρίσκουμε συνεχείς τιρκουάζ ορμίσκους και μια διπλή παραλία, που ονομάζεται Κολώνα, στην οποία μπορούμε να κάνουμε μπάνιο το καλοκαίρι και από τις δύο πλευρές. Και μάλιστα, έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε όποια από τις δύο πλευρές θέλουμε ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα. Αν η μία πλευρά έχει κύμα, στην άλλη θα βρούμε νηνεμία.

Advertisment

Εκτός από αυτό το στοιχείο, έχει κι ένα άλλο: ο τόπος είναι ακατοίκητος και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Αν και στην περιοχή βρίσκουμε ένα δαιδαλώδες οδικό δίκτυο από άσφαλτο, δεν εντοπίζουμε σπίτια. Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στον ΟΣΜΑΕΣ (Oικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού) και διαθέτει όλο το οδικό δίκτυο έτοιμο σύμφωνα με το σχέδιο ρυμοτόμησής του.

Όμως, λίγο παρακάτω, υπάρχει η παραλία Αγία Παρασκευή που το καλοκαίρι γεμίζει αφού διαθέτει ένα μικρό beach bar και υπέροχα, τιρκουάζ, ρηχά νερά. Το παρακάτω βίντεο από drone μας αποκαλύπτει την μεσογειακή ομορφιά του ακρωτηρίου.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση