Όταν χρειάζεται να αφήσουμε κάτι πίσω μας για να φτάσουμε την επιτυχία

Μη συμβιβάζεστε με τη μετριότητα, γιατί προορίζεστε για τη μεγαλοσύνη!

Όταν χρειάζεται να αφήσουμε κάτι πίσω μας για να φτάσουμε την επιτυχία

Απ’ όταν ήμουν μικρός, άκουγα ξανά και ξανά ότι η παραίτηση είναι για τους χαμένους. Είτε στο σχολείο, στην εκκλησία, ή ακόμα και στο σπίτι, μου έλεγαν πάντα ότι η παραίτηση ήταν κάτι «κακό» και ότι πάντα έπρεπε να επιμείνω μέχρι το τέλος. Αν και καταλάβαινα από πού προέρχονταν όλες αυτές οι δηλώσεις, τελικά συνειδητοποίηση μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες σε αυτή τη ζωή ότι ορισμένες φορές η παραίτηση μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο βήμα για να ωθηθούμε προς το σκοπό μας.

Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι οι αληθινοί ηγέτες δεν παραιτούνται ποτέ, αλλά εγώ πιστεύω ότι οι σπουδαιότεροι ηγέτες είναι εκείνοι οι αρκετά ώριμοι άνθρωποι που μπορούν να παραδεχτούν πότε χρειάζεται να κάνουν ένα βήμα πίσω. Είτε πρόκειται για εργασία, για μια σημαντικότερη θέση, ή ακόμα και σε μια σχέση, η δυνατότητα να λέμε «μέχρι εδώ, αρκετά» είναι πραγματικά ένα πολύτιμο εργαλείο. Γιατί; Επειδή η παραίτηση από ένα πράγμα μπορεί να μας δώσει το εισιτήριο για να αποκτήσουμε ένα άλλο μεγαλύτερο.

Advertisment

Χειρίζομαι συνεχώς πολλά project. Συνέχεια τρέχω, σκέφτομαι νέες ιδέες και συνεχώς δοκιμάζω νέα πράγματα. Ορισμένοι το βλέπουν ως ελάττωμα, αλλά εγώ το θεωρώ ως έναν τρόπο να δω τι είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο και να καταφέρω πράγματα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου, έκανα συνολικά 9 διαφορετικές δουλειές και παραιτήθηκα από τις 7. Ορισμένοι θα σκεφτούν ότι είναι πραγματικά τρελό, αλλά η απόρριψή τους ήταν ο μόνος δρόμος που μπορούσα να πάρω αν ήθελα να κυνηγήσω τους στόχους μου στη ζωή. Άλλοι θα πουν ότι απλά δεν ξέρω πώς να συμβιβάζομαι, με τους οποίους θα συμφωνήσω. Γιατί;

Επειδή ποτέ δεν ήθελα εξαρχής να συμβιβαστώ. Έμαθα να παίρνω το ρίσκο, να μαθαίνω από τις αποτυχίες μου και πάλι από την αρχή. Και πραγματικά, είμαι ευτυχισμένο με αυτό. Δεν λέω ότι δεν είχα και άσχημες και δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα τις ξεπερνώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Advertisment

Και όσοι έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές ότι η παραίτηση είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση μια κακή ιδέα, θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να το ξανασκεφτείτε. Δεν σας λέω να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας χωρίς κάποιο back-up σχέδιο. Σας λέω να έχετε πάντα το νου σας για ανοιχτές πόρτες. Μη συμβιβάζεστε με τη μετριότητα, γιατί προορίζεστε για τη μεγαλοσύνη.

Jarrid Wilson

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση