,

5 πειστικοί λόγοι για να επιλέξουμε την πρωινή γυμναστική

Έχουμε πολλά στο νου μας το πρωί: να φτιάξουμε το πρώτο φλιτζάνι καφέ, να κάνουμε ένα γρήγορο ντους, να φτιάξουμε το πρωινό για εμάς

5 πειστικοί λόγοι για να επιλέξουμε την πρωινή γυμναστική

Έχουμε πολλά στο νου μας το πρωί: να φτιάξουμε το πρώτο φλιτζάνι καφέ, να κάνουμε ένα γρήγορο ντους, να φτιάξουμε το πρωινό για εμάς και την υπόλοιπη ίσως οικογένεια, αλλά το να γυμναστούμε μάλλον δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

Ακόμα και στις σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε το χρόνο, ποιος νιώθει ότι έχει διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο τις πρωινές ώρες; Κάποιες μέρες, είμαστε τυχεροί που καταφέρνουμε ακόμα και να σηκωθούμε απλά από το κρεβάτι. Η αλήθεια είναι πως, αν κάτι είναι δύσκολο, συνήθως έχει και μεγάλη αξία. Και αποδεικνύεται πια πως το πρωινό ξύπνημα σε συνδυασμό με άσκηση κάνει τη διαφορά στη ζωή μας.

Advertisment

5 πειστικοί λόγοι για να επιλέξουμε την πρωινή γυμναστική

Αυξάνει το μεταβολισμό μας

Ανεξαρτήτως του πότε αποφασίζετε να ασκείστε, δίνετε πάντα μια καλή ώθηση στο μεταβολισμό σας για τις επόμενες ώρες. Φυσικά η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε αυτή την τόνωση είναι ακριβώς πριν ετοιμάσετε πρωινό. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα της πρωινής άσκησης περιλαμβάνουν περισσότερη παραγωγικότητα, καλύτερη διατροφή και περισσότερη όρεξη.

Βελτιωμένη σωματική ενέργεια και συγκέντρωση

Οι περισσότερες έρευνες που εξερευνούν τη σχέση άσκησης – ψυχικής ευεξίας είναι αρκετά ξεκάθαρες ως προς τα ευρήματά τους: η γυμναστική μας κάνει καλό. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν τον πρωινό τους καφέ με την πρωινή γυμναστική και να απολαύσουν τις ίδιες θετικές επιδράσεις, όπως για παράδειγμα η συγκέντρωση.

Το πρόγραμμα ενσταλάζει αυτοπειθαρχία

Η πειθαρχία είναι ένας μυς. Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύετε για να πείσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι που δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό, τόσο περισσότερη ενέργεια θα έχετε να το κάνετε την επόμενη φορά. Οπότε αν εμμείνετε σε μια ρουτίνα άσκησης, «εκπαιδεύσετε» τον εαυτό σας να πετύχει περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα. Και ενώ θα έχετε αναβάλει πολλές εργασίες στο παρελθόν, ξαφνικά θα περάσετε στη δράση.

Advertisment

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Ο ύπνος είναι ο σημαντικότερος προσωπικός πόρος και εμμένοντας στην καθημερινή σωματική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα τον απολαμβάνετε. Η μείωση στην αρτηριακή πίεση, η βελτιωμένη συγκέντρωση, και τα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, όλα επιδράσεις της άσκησης συνεισφέρουν σε έναν βαθύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο.

Μας αφήνει περισσότερο χρόνο τ’ απογεύματα

Ίσως το πιο ενδιαφέρον όφελος όλων να είναι το γεγονός ότι η πρωινή άσκηση σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να γυμνάζεστε το απόγευμα. Συνεπώς, μπορεί να εκμεταλλευτείτε αυτό τον ελεύθερο χρόνο για να κάνετε κάτι άλλο δημιουργικό ή για να δείτε τους φίλους σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση