,

6 συμβουλές για να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά την απώλεια βάρους

Σημασία εδώ δεν έχει μόνο το διατροφικό σας πρόγραμμα, αλλά η ψυχολογία, το περιβάλλον και ο τρόπος.

6 συμβουλές για να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά την απώλεια βάρους

Αν έχετε ποτέ προσπαθήσει να χάσετε βάρος, ξέρετε ότι σπάνια αποδεικνύεται εύκολο. Χρειάζεται χρόνο, αφοσίωση και μάθηση. Χρειάζεται να διαμορφωθούν νέες συνήθειες και οι παλιές να απομακρυνθούν. Αλλά με τις σωστές συμβουλές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά το ταξίδι της απώλειας βάρους. Σημασία εδώ δεν έχει μόνο το διατροφικό σας πρόγραμμα και οι αυστηροί σχετικοί κανόνες, αλλά η ψυχολογία, το περιβάλλον και ο τρόπος.

6 συμβουλές για να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά την απώλεια βάρους

Να φέρεστε σωστά στον εαυτό σας

Για να χάσετε επιτυχημένα βάρος, αποτέλεσμα δεν φέρνει το αυτο – μαστίγωμα και η αυτοτιμωρία. Ο δρόμος προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με εμπόδια και δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός και η ψυχολογία σας πολλές φορές θα δυσκολευτούν στη διαδρομή. Το κλειδί για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα είναι να χάσετε βάρος με φροντίδα για τον εαυτό σας και με γνώμονα πολλές συνθήκες που τον περιτριγυρίζουν.

Advertisment

Αναπτύξτε ένα μάντρα

Σκαρφιστείτε κάποιου είδους καθημερινή θετική δήλωση, καταγράψτε τη και ανατρέξτε σε αυτή κάθε φορά που νιώθετε ότι παρεκκλίνετε της πορείας σας. Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω, που αποτελείται από 3 μέρη:

1. Δώστε τα εύσημα στον εαυτό σας: Μην απογοητεύετε τον εαυτό σας, δώστε του εύσημα για όσα έχετε καταφέρει. Ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό, όπως το ότι δεν φάγατε εκείνα τα πατατάκια.

2. Βρείτε την ισορροπία: Χρειάζεστε ευελιξία στη ζωή. Δεν θα χάνετε βάρος κάθε εβδομάδα και θα χάσετε πολύ κάποια άλλη. Χτίστε μια ισορροπία στο τι κάνετε και τι καταναλώνετε.

Advertisment

3. Παλέψτε για πρόοδο, όχι τελειότητα: Προσπαθήστε να κάνετε κάτι παραπάνω κάθε εβδομάδα που περνά. Ακόμα κι αν αυτό είναι ένα πουσάπ, είναι σίγουρα ένα μικρό σκαλάκι προόδου.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο φαγητού

Βοηθά το να καταγράψετε τι τρώτε κάθε μέρα που περνά μαζί με τις ποσότητες, ώστε να έχετε μια καλύτερη αντίληψη του τι λειτουργεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε πλήρη ευθύνη της διαδικασίας, καθώς κάθε σας βήμα θα καταγράφετε, ακόμα και εκείνη σοκολάτα που φάγατε κρυφά. Αν δεν κρύβετε τίποτα από αυτό το ημερολόγιο, θα καταφέρετε να φτάσετε τον στόχο σας.

Να έχετε αυτεπίγνωση

Μάθετε τους περιορισμούς σας, τις αδυναμίες και τις παγίδες που βάζετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας και συμβιβαστείτε μαζί τους. Αυτό είναι το κλειδί: να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και αποφεύγετε εκείνες τις τροφές που ξέρετε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Εσείς γνωρίζετε τον εαυτό σας καλύτερα από τον οποιοδήποτε.

Να έχετε μια ομάδα στήριξης γύρω σας

Αυτή η ομάδα στήριξης δεν θα σας ενισχύει μόνο με τα λόγια, δεν σας ενθαρρύνει λεκτικά όπως μπορεί να υποκριθεί ότι κάνει ο οποιοσδήποτε. Θα βοηθήσει στο να δημιουργήσει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, θα συνεισφέρει στις αλλαγές που θέλετε να κάνετε με πράξεις. Από το πώς να αλλάξετε τη σκέψη σας, μέχρι συμβουλές για το πού και πώς να φάτε. Εξάλλου, στις περισσότερες ομάδες στήριξης έχουμε και τον ίδιο στόχο.

Αργά και σταθερά βήματα

Σε αντίθεση με ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν υπάρχει μια άμεση και γρήγορη, μαγική λύση ως προς την απώλεια βάρους. Το ταξίδι γίνεται με ένα βήμα τη φορά. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε όλη σας τη ζωή κατευθείαν. Χρειάζεται να εγκαθιδρύσετε συνήθειες για βαδίσετε αργά, αλλά σταθερά προς το στόχο σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση